Main Content

KHL MONITOR: Ktorí Slováci majú výkonnosť do reprezentácie?

štvrtok, 26. september 2024 12:14 | Autor: Redakcia Sport7.sk

Martin Gernát
Martin Gernát | zdroj: TASR

V ruskej KHL odštartoval naplno nový ročník. Zamerali sme sa na Slovákov, ktorí v tejto súťaži pôsobia. Kto z nich má výkonnosť na reprezentáciu?

Vo výbornom svetle sa v úvode sezóny prezentuje obranca Martin Gernát. Zadák Lokomotivu Jaroslavľ je po deviatich dueloch najproduktívnejším Slovákom v súťaži. Na konte má osem kanadských bodov a patrí medzi najlepších zadákov v celej súťaži. V národnom tíme má za aktuálnych podmienok svoje miesto.

Dobrý štart do ročníka prežíva aj brankár Patrik Rybár. Ten sa síce vo farbách Spartaku Moskva ocitol v akcii len v troch dueloch, avšak dosiahol v nich 92,2-percentnú úspešnosť zákrokov. To z neho robí horúceho adepta na prípadnú pozvánku do národného tímu.

Aj Adam Ružička sa rozbehol výborne. Útočník Spartaka Moskva po návrate do Európy odohral zatiaľ osem zápasov s bilanciou troch gólov a dvoch asistencií. V jeho prípade však problém robí porušenie statusu reprezentanta a škandál s bielym práškom.

Medzi adeptov na národný tím rozhodne patria aj Tomáš Jurčo a Adam Liška. Obaja sú v úvode ročníka ťahúňmi svojich celkov a potvrdzujú rolu produktívnych forwardov. Ich prínos na ľade je obrovský či už pre Kunlun Red Star, alebo pred Severstaľ Čerepovec.

Rolu defenzívnych zadákov vo svojich kluboch plnia Michal Čajkovský a Mário Grman. Minimálne od prvého menovaného sa však očakáva, že preukáže aj svoje ofenzívne chúťky. Zatiaľ však pri mene oboch svietia len dva kanadské body za dve asistencie.

Naopak, ročník zatiaľ nevychádza útočníkovi Michalovi Krištofovi. Stredný útočník HK Soči má taktiež na konte len dva kanadské body. Za Soči však pravidelne nastupuje pravidelne v elitných formáciách, takže sa od neho očakáva aj bodový prínos.