Main Content

Je sklamaním? Takáto je situácia Dalibora Dvorského v St. Louis

piatok, 27. september 2024 11:22 | Autor: Róbert Kalnický

Dalibor Dvorský
Dalibor Dvorský | zdroj: TASR

Zatiaľ čo Samuel Honzek v kempe Calgary príjemne prekvapuje, iné pocity zažíva útočník St. Louis Blues Dalibor Dvorský.

Draftová desiatka z roku 2023 odohrala v prvom tíme Bluesmanov v príprave zatiaľ dve stretnutia, v ktorých však nedokázal bodovať a na konte mu svieti bilancia -5. Práve preto sa strhla na mladého slovenského stredného útočníka vlna kritiky. Sú od neho vyššie očakávania.

Netreba však zabúdať, že Dvorský má stále len 19 rokov. Na jeho adresu sa vyjadril aj renomovaný novinár a expert Lou Korac: "Snažím sa nájsť tú výhodu, ktorú by Dalibor Dvorský mal v snahe dostať sa do otváracej zostavy, ale po dvoch zápasoch to tam nie je."

Korac upozorňuje aj na to, že mladý Slovák hrá s hráčmi, ktorí typologicky patria do štvrtej formácie. Práve to by mu nemuselo sedieť: "Desiatka draftu 2023 hrala 17 minút a 55 sekúnd, mal tri strelecké pokusy v zápase, ale nebol to v dnešnom zápase rozdielový výkon. Možno by pomohlo, keby hral šikovný center so zručnejšími hráčmi a nie krídelníkmi štvrtého útoku Nathanom Walkerom a Kasperim Kapanenom, ktorý hrajú iný typ hry. Dvorský mal dve mínusky a vyhral len tri z ôsmich vhadzovaní (38 percent)."

Situáciu okolo slovenského talentu naďalej naplno sledujeme. V minulosti sa členovia vedenia Blues vyjadrili, že s Dvorským počítajú v spolupráci s najlepšími hráčmi na ľade.