Main Content

Správy dňa zo sveta tenisu (26.4.)

štvrtok, 26. apríl 2012 19:14 | Autor: David Pavlík

Správy dňa zo sveta tenisu (26.4.)
Správy dňa zo sveta tenisu (26.4.) | zdroj: Dávid Pavlík pre Sport7.sk

Pripravili sme pre vás to najdôležitejšie, čo sa udialo v tenisovom svete počas dnešného dňa. Výsledky, vyjadrenia, správy. To všetko nájdete v našej pravidelnej rubrike.

 
Kvitovej skvelý návrat na okruh
Petra Kvitová zvládla návrat na okruh WTA po mesačnej prestávke na výbornú. V osemfinále prestížneho antukového turnaja v nemeckom Stuttgarte zdolala Talianku Schiavoneovú hladko 6:2,6:2. Nadviazala tak na triumf nad touto tenistkou z víkendového fedcupového duelu.
 
Nadal v Barcelone už do štvrťfinále
Rafael Nadal zvládol bez väčších problémov osemfinálový duel na domácom turnaji v Barcelone. Ako turnajová jednotka zdolal kolumbíjskeho kvalifikanta Faraha 6:2,6:3. Medzi elitnou osmičkou ho čaká turnajová päťka, Srb Janko Tipsarevič.
 
V Stuttgarte skončila obhajkyňa Goergesová v osemfinále
Nemka, Julia Goergesová , neobháji minuloročný titul z domáceho turnaja v Stuttgarte. Medzi najlepšími šestnástimi podľahla svetovej päťke, Austrálčanke Sam Stosurovej 2:6,6:2,3:6. 
 
Výsledky našich tenistov vo štvorhre
Igor Zelenay postúpil do finále štvorhry na turnaji ATP Challenger v Neapole. Spolu s Austrálčanom Junaidom porazili v semifinále Fabbiana a Trevisana z Talianska 6:3, 6:4. V Bukurešti neuspel Michal Mertiňák, ktorý spolu s Brazílčanom Sa podľahol v druhom kole švédsko-rumunskej dvojici Tecau/Lindstedt 3:6, 2:6. Kamil Čapkovič skončil v Kaoshiungu aj vo štvorhre. V úvodnom kole prehral spolu s Izraelčanom Weintraubom s párom King-Turner/Nielsen 6:7, 3:6.
 
Vo Fese skončila turnajová jednotka

Španielka Medinová-Gariguesová skončila v pozícii turnajovej jednotky na WTA turnaji v marockom Fese vo štvrťfinále. Medzi elitnou osmičkou totiž nestačila na Rumunku Halepovú, ktorej podľahla 2:6,1:6.