Main Content

Banská Bystrica hrá jednoduchý a účinný hokej: Barani v tomto ročníku zatiaľ bavia

pondelok, 30. september 2024 14:27 | Autor: TASR

HC Monacobet Banská Bystrica
HC Monacobet Banská Bystrica | zdroj: Facebook HC Monacobet Banská Bystrica

Hokejisti Banskej Bystrice v 5. kole Tipos extraligy bodovali naplno prvýkrát v sezóne už aj na domácom ľade.

Po výhre v Michalovciach za tri body (5:2) dokázali zdolať na svojom ľade Nové Zámky ešte vyšším rozdielom – 6:2. Môže za to zlepšený výkon v druhej tretine nedeľňajšieho duelu, v ktorom otočili stav z 0:1 na 4:1 a hoci ešte súper z juhozápadu Slovenska znížil, tak vedenie si ´barani´ v tretej tretine nedali vziať a skóre navýšili.

"Snažili sme sa nič nepodceniť a od začiatku ísť do všetkého naplno. Aj keď sme dostali prvý gól, tak sme sa nezľakli, ďalej sme hrali a napokon sme dali v druhej tretine góly. Cez prvú prestávku sme si povedali pár taktických vecí. Snažili sme sa hrať aktívne, dobre napádať súpera, vyhrávať súboje a všetko posielať na bránku. To nám vyšlo a preto sme vyhrali," objasňoval dôvody víťazstva banskobystrický útočník Ján Petriska, ktorý sa ocitol v prvej formácii na krídle a zaznamenal tri kanadské body za gól a dve asistencie.

Netajil tak ani nad týmto zápisom spokojnosť: "Som rád za tri body do kanadského bodovania, ale dôležité je víťazstvo za tri body na domácom ľade. Musíme zostať aj po tejto vysokej výhre nohami na zemi a pokračovať v tvrdej práci. Čo sa týka formácie, v ktorej som nastúpil, tak súhra už bola lepšia, hrali sme tretí zápas takto spolu, takže som rád, že nám to tam konečne padlo."

V prvej banskobystrickej formácii sa darilo aj Matthewovi Boucherovi, synovi slávneho otca a niekdajšieho víťaza Stanleyho pohára Philippa Bouchera, ktorý má na konte vyše 800 zápasov v NHL. Rodák z Kalifornie strelil Novým Zámkom dva góly. Po zápase priznal: "Myslím si, že prvá tretina nebola zlá. Dokázali sme sa po nej veľmi dobre vrátiť do zápasu, od čoho sme sa odrazili a môžeme byť na seba hrdí. Ako útok sme dnes chceli vyprodukovať trochu viac v hre päť na päť, vcelku dobre sme napádali obranu súpera, čím sme si vytvárali čisté príležitosti a verím, že máme na čom stavať. Prišiel som sem trochu neskôr, no zatiaľ zúročujeme tvrdú drinu a veľmi dobrú prácu odvádza aj realizačný tím."

Novozámčania netajili po prehre v Banskej Bystrici sklamanie. Mrzela ich hlavne druhá tretina a taktiež tretia, v ktorej odišli najmä po mentálnej stránke. "Povedali sme si pred zápasom, že hlavne musíme v Bystrici dobre začať zápas, lebo ak nezačneme dobre, tak to bude ťažké doháňať. Začali sme fajn, dokonca sme aj viedli a celkovo prvá tretina bola z našej dobrá. Potom sme však čím ďalej tým viac poľavovali, púšťali sme súpera do šancí a robili individuálne chyby v obrannom pásme. Súper to hneď trestal. Neviem, či sme tam v druhej tretine zaspali. Padol jeden, druhý, tretí i štvrtý gól, no ešte sme sa našim druhým presným zásahom dostali do zápasu, dalo sa s tým niečo robiť. Škoda rýchleho gólu do našej bránky na začiatku tretej tretiny. Už to potom nejako nešlo, neodrážalo sa to k nám a Bystrica bola na koni," neskrýval príčiny prehry útočník Nových Zámkov Adam Lapšanský, ktorý v presilovke otvoril skóre duelu, ale napokon sa nemohol tešiť čo len zo zisku bodu, k čomu ešte dodal: "My si musíme zobrať niečo dobré z tej prvej tretiny. Dali sa brať stadiaľto nejaké body, ak by sme nepoľavili. Chyby v obrannom pásme nás stáli lepší výsledok."