Main Content

Fanúšikovia Manchestru United nevydržali do konca: Kouč ten Hag situáciu nevidí tragicky

pondelok, 30. september 2024 14:28 | Autor: TASR

Erik ten Hag
Erik ten Hag | zdroj: TASR

Manchester United sa v anglickej futbalovej Premier League naďalej trápi.

V nedeľu prehral v zápase 6. kola doma s Tottenhamom 0:3 a niektorí fanúšikovia opustili Old Trafford už pred záverečným gólom Dominica Solankeho, ktorý padol v 77. minúte. Rekordní 20-násobní majstri United nevyhrali štyri z uplynulých piatich ligových zápasov a v tabuľke im patrí 12. miesto so siedmimi bodmi.

Úvodný gól padol, keď nepokrytý Brennan Johnson zakončil už v tretej minúte z bezprostrednej blízkosti do odkrytej brány domácich po prudkej prihrávke od Mickyho van de Vena. Toho nechala domáca obrana preniknúť z vlastnej polovice až do svojej šestnástky. V ďalšom priebehu prišli väčšie šance na oboch stranách, no obraz hry zmenil faul kapitána Bruna Fernandesa, ktorý poslal k zemi Jamesa Maddisona na vlastnej polovici. Druhý gól vsietil po prestávke Dejan Kulusevski, ktorý dostal od Johnsona krátky tečovaný center priamo pred brankára Andreho Onanu. Posledný gól padol pri rohovom kope, keď Solanke usmernil nohou loptu do brány. Práve v tom čase začal zo sektora hostí znieť chorál: "Je tu požiarny poplach?"

"Najprv sa s tým musíme vyrovnať a preukázať odolnosť. Toto nestačí. Musíme to prijať a zlepšiť sa," citovala trénera domácich Erika ten Haga agentúra AP. Jeho tím prehral začiatkom tohto mesiaca pred svojimi fanúšikmi v rovnakom pomere s Liverpoolom. Ten Hag mal vtedy podobnú rétoriku, no prehra sa zopakovala.

Dojem z tímu v domácej súťaži nenapravil ani stredajší zápas Európskej ligy, v ktorej United remizovali s holandským Twente Enschede 1:1. Ten Hag nemá úplne isté miesto na lavičke, v minulej sezóne mu výrazne pomohol k zotrvaniu vo funkcii zisk Anglického pohára FA. Samotný kouč podľa vlastných slov na tieto veci nemyslí napriek slabšiemu začiatku sezóny. "Nie, nemyslím na to. Všetci sme prijali rozhodnutie, že budeme držať spolu," povedal holandský kormidelník. Väčšej prehre jeho tímu zabránil Onana, ktorý zneškodnil dva pokusy Tima Wernera v situácii jeden na jedného. V závere zabránil aj druhému gólu Solankeho.

"Boli sme naozaj dobrí, je to skutočne veľké víťazstvo. Presne toto chceme," povedal po zápase tréner hostí Ange Postecoglou. Jeho tím má po šiestich zápasoch desať bodov za tri výhry a remízu, figuruje na ôsmej priečke. Najbližšie ho čaká Európska liga, v rámci ktorej sa predstaví vo štvrtok na pôde Ferencvárosu Budapešť a bude chcieť nadviazať na triumf 3:0 proti Karabachu. V Maďarsku im nebude k dispozícii stopér Radu Dragusin, ktorý dostal v úvodnom dueli EL žltú kartu. United si môžu napraviť chuť po remíze s Twente na pôde FC Porto, s ktorým sa stretne taktiež vo štvrtok.