Main Content

Madridské derby bolo poriadne divoké: Ancelotti je optimista, Simeone hovorí o gestách

pondelok, 30. september 2024 14:28 | Autor: TASR

Carlo Ancelotti
Carlo Ancelotti | zdroj: TASR

Futbalisti Realu Madrid mali na dosah zisk troch bodov z mestského derby, no napokon v nedeľu z pôdy Atletica Madrid odišli po remíze 1:1. V nadstavenom čase vyrovnal Angel Correa.

"Biely balet" tak nevyužil príležitosť priblížiť sa po 8. kole k vedúcej Barcelone na rozdiel jedného bodu, tréner Carlos Ancelotti však po stretnutí vyzdvihol kvalitu súpera a nehľadal negatíva.

Platnosť vyrovnávajúceho gólu argentínskeho útočníka preveroval systém VAR, ktorý nakoniec potvrdil, že Correa si načasoval svoj beh ideálne a nebol v ofsajde. Loptu za obranu mu poslal po zemi Javi Galan a strelec dokázal obísť brankára Thibauta Courtoisa aj pod tlakom Edera Militaoa. Brazílsky obranca zas poslal do vedenia hostí v 64. minúte. Akciu začal Luka Modrič, keď rozohral na krátko priamy kop a Vinicius Junior následne preniesol hru na pravú stranu, kde zakončil z polovičného voleja práve Militato. Hlavný rozhodca Mateo Ferrer následne zápas prerušil po tom, ako domáci ultras začali z tribún hádzať smerom k bráne Thibauta Courtoisa rôzne predmety vrátane zapaľovačov.

Fanúšikov museli za bránou Realu upokojovať tréner Atletica Diego Simeone i hráči Koke a Jose Gimenez. Arbiter vzápätí poslal hráčov do šatní. Pokračovalo sa až po približne 20-minútovej prestávke. V zápase boli ofenzívne aktívnejší hostia, no domáci brankár Jan Oblak nakoniec čelil štyrom strelám ako aj jeho náprotivok Courtois. V radách útočníkov hostí chýbal hviezdny Kylian Mbappe, ktorého trápi zranenie stehna. V závere bol ešte vylúčený stredopoliar domácich Rojiblancos Marcos Llorente. Za faul na striedajúceho Frana Garciu dostal najprv žltú kartu, no Ferrer zmenil verdikt po zhliadnutí videa.

"Myslím si, že bolo od rozhodcu správe prerušiť zápas a znova pokračovať neskôr," citovala AFP trénera hostí Ancelottiho. Jeho tím nevyužil možnosť získať viac na zaváhaní tradičného rivala Barcelony, Correov gól padol z poslednej strely v zápase. "Boli sme veľmi blízko víťazstva, toto sa stáva, súper je veľmi silný. Vždy myslím pozitívne, nie negatívne a beriem to tak, že sme stiahli bod na lídra," povedal Ancelotti. Napriek remíze dosiahol jeho tím 40. ligový zápas bez prehry v rade, naposledy neuspel pred vyše rokom práve na pôde Atletica (2:4). Tomu patrí momentálne v tabuľke tretie miesto a na Real stráca dva body.

Ancelottiho náprotivok Diego Simeone sa vrátil k situácii z druhého polčasu, ktorá viedla k prerušeniu zápasu. Mierne skritizoval brankára hostí Courtoisa, ktorý oslavoval gól svojho tímu tvárou k fanúšikom súpera. "Môžete oslavovať gól, ale nie tak, že sa pozeráte na súperových fanúšikov, vystrájate a ukazujete gestá. Fanúšikovia sa nenahnevajú z ničoho nič, majú na to dôvod," zhodnotil Simeone. Po vyrovnávajúcom góle sa u brankára objavili svalové problémy, o ktorých nemal Ancelotti bezprostredne po zápase konkrétne informácie.

Oba tímy čaká najbližšie Liga majstrov. Atletico, ktoré sa stretne v decembri aj so Slovanom Bratislava, sa predstaví v stredu na pôde Benficy Lisabon. Úradujúci šampión Real Madrid zas odohrá zápas na ihrisku francúzskeho Lille. Oba tímy vstúpili do prvého kola prestížnej súťaže víťazne.