Main Content

Samuel Hlavaj si na NHL musí počkať: Minnesota Wild s ním má iné plány

utorok, 1. október 2024 07:34 | Autor: TASR

Samuel Hlavaj
Samuel Hlavaj | zdroj: X

Slovenský hokejový brankár Samuel Hlavaj opúšťa kemp Minnesoty Wild. Vedenie klubu NHL ho v pondelok poslalo aj s ďalšími štyrmi hráčmi do svojho farmárskeho tímu Iowa Wild (AHL).

Klub o tom informoval na svojej oficiálnej webstránke. Hlavaj skončil v kempe Minnesoty bez toho, že by odchytal v príprave aspoň jeden zápas.

Tri duely sledoval zo striedačky ako náhradník, vo štvrtom nebol ani na súpiske. V pondelok bol súčasťou hromadných škrtov v kádri Wild, piati hráči vrátane Hlavaja mieria priamo na farmu, ďalší traja musia ešte pred prevelením prejsť waiver listinou.

Dvadsaťtriročný brankár, ktorý na augustovom kvalifikačnom turnaji v Bratislave pomohol slovenskej reprezentácii k postupu na olympijský turnaj v Miláne a Cortine d'Ampezzo, by tak mal klubovú sezónu odštartovať v AHL.

Minulý ročník strávil v českej extralige, v drese Plzne zaznamenal v 28 stretnutiach základnej časti úspešnosť zásahov 90,3 percenta a priemer 3,10 gólu na zápas. V kempoch klubov NHL zostáva už len dvanásť slovenských hokejistov.