Main Content

V NHL ostáva 11 Slovákov. Kto ešte bojuje o miesto v prvom tíme?

utorok, 1. október 2024 11:30 | Autor: Róbert Kalnický

Šimon Nemec
Šimon Nemec | zdroj: TASR

V príprave na nový ročník kanadsko-americkej NHL ostáva naďalej jedenásť slovenských hokejistov. Ich prehľad na sociálnej sieti X pripravil novinár Matej Deraj.

Figurujú medzi nimi stálice profiligy, ale aj hráči, ktorí ešte môžu zaujať. Z uvedenej jedenástky má istotu zotrvania v prvom tíme šestica hráčov. Konkrétne sa jedná o Šimona Nemca, Tomáša Tatara (New Jersey), Juraja Slafkovského (Montreal), Erika Černáka (Tampa Bay), Martina Fehérváryho (Washington) a Martina Pospíšila (Calgary).

Reálnu šancu predstaviť sa v prvom tíme Calgary Flames má aj Samuel Honzek, ktorý predvádza vo farbách Plameňov fantastické výkony a tréner Huska uviedol, že motá hlavy celému realizačného tímu v boji o miesto v zostave.

Príležitosť by v najlepšej hokejovej lige sveta mohli dostať aj hráči Utahu - Miloš Kelemen a Patrik Koch. Obaja už k najlepšej hokejovej lige sveta v minulosti vo farbách Arizony pričuchli. Navyše, v poslednom prípravnom stretnutí si Koch pripísal tri asistencie.

Oliver Okuliar v organizácii Floridy Panthers figruruje aj po najaktuálnejších škrtoch. Celok z mesta Sunrise a úradujúci šampión profiligy si však nechal na súpiske ešte 25 útočníkov. V príprave Okuliar dosiahol jeden presný zásah.

Adam Sýkora je nenápadným želiezkom v ohni. V nabitej zostave New Yorku Rangers to však nebude jednoduché. V príprave je zatiaľ bez bodu.