Main Content

Miloš Kelemen dostal šancu v drese Utahu: Proti Sharks nebodoval, urobí prvý tím?

streda, 2. október 2024 08:09 | Autor: TASR

Miloš Kelemen
Miloš Kelemen | zdroj: TASR

Jeden slovenský hokejista sa predstavil v noci na stredu v prípravných zápasoch v zámorskej NHL. Útočník Miloš Kelemen nastúpil za Utah, ktorý zvíťazil na ľade San Jose 3:1. Jeho krajan a spoluhráč Patrik Koch nehral.

Dvadsaťpäťročný Kelemen dostal príležitosť v druhom zápase počas prípravy a odohral 12 minút a 28 sekúnd. Pripísal si dve strely, jeden hit a bol vylúčený za nedovolené bránenie. Tréner hostí Andre Tourigny ho zaradil do tretej formácie ku Kevinovi Stenlundovi a Benovi McCartneymu.
Montreal bez slovenského krídelníka Juraja Slafkovského prehral s Ottawou 3:4. Hosťom sa zranili útočníci Brady Tkachuk s Timom Stützlem a obranca Thomas Chabot. Domáci bek Arber Xhekaj, ktorý zranil nemeckého útočníka, nedohral pre osobný trest.

Hráči NY Rangers triumfovali nad New Jersey 5:4. V drese domácich sa už nepredstavil Adam Sýkora, ktorého klub poslal do farmárskeho tímu v Hartforde (AHL). Ofenzívny líder newyorského tímu Artemij Panarin utrpel v prvej tretine zranenie v dolnej časti tela. Za hostí nehrali Šimon Nemec a Tomáš Tatar, ktorí sú s hlavnou skupinou v Prahe a pripravujú sa na piatkový prvý zápas základnej časti.

prípravné zápasy NHL:

Boston - Philadelphia 4:1, Montreal - Ottawa 3:4, NY Rangers - New Jersey 5:4, Pittsburgh - Detroit 1:2, Minnesota - Chicago 7:2, St. Louis - Columbus 1:3, Colorado - Vegas 1:6, San Jose - Utah 1:3