Main Content

SKVELÉ! Samuel Honzek odštartuje sezónu v NHL

pondelok, 7. október 2024 22:30 | Autor: TASR

Samuel Honzek
Samuel Honzek | zdroj: TASR

Slovenský hokejista Samuel Honzek začne novú sezónu zámorskej NHL v hlavnom tíme Calgary Flames. Na piatkovom tréningu zaujal miesto v elitnom útoku po boku Nazema Kadriho a Andreja Kuzmenka. Nahradil v ňom bieloruského útočníka Jegora Šarangoviča, ktorého "plamene" umiestnili na listinu zranených hráčov. Honzek si môže odkrútiť debut v profilige v noci na štvrtok na ľade Vancouveru Canucks (4.00 SEČ).


Honzek dokonca trénoval aj v druhej presilovkovej formácii spolu s Mikaelom Backlundom, Blakeom Colemanom, Anthonym Manthom a Rasmusom Anderssonom. Na centri tretieho útoku figuruje aj ďalší Slovák Martin Pospíšil, ktorý má na krídlach Manthu a Jonathana Huberdeaua. Pozícia Honzeka bola nádejná, pričom prežil už nedeľňajšie škrty v tíme. Po nich zostalo v kádri Flames 24 hráčov (z toho 14 útočníkov), takže pred nahlasovaním súpisiek potrebovali vyškrtnúť už len jedného hráča. Situácia sa zrejme definitívne vykryštalizovala zapísaním Šarangoviča na listinu zranených. Kluby mali čas na oznámenie oficiálnych súpisiek do pondelka 23.00 SEČ.
Honzek prežil mimoriadne vydarenú predsezónnu prípravu, v ktorej nazbieral sedem bodov (2+5) v šiestich zápasoch a výrazne zamotal hlavu hlavnému trénerovi Ryanovi Huskovi. "Celkovo by som povedal, že moja príprava bola dobrá. Myslím si, že som zanechal dobrý dojem. Urobil som všetko, čo som mohol. Teraz to už bude na tréneroch a vedení, aby rozhodli, čo bude ďalej a čo je pre mňa osožné," vyjadril sa Honzek pre zámorské médiá po konci prípravy. Svojimi výkonmi si pýtal miestenku v hlavnom mužstve. "V minulom ročníku ešte nemal taký vplyv, v aký som dúfal, ale keď sa na neho pozriete v tomto roku, je to totálne iný hráč - silný chalan, ktorý využíva svoju postavu a korčuľuje správnym spôsobom. V kempe nebolo veľa hráčov, ktorí hrali s takým konzistentným nasadením ako on. Odviedol excelentnú prácu. Zaslúži si dostávať viac príležitostí," naznačil Honzekovu budúcnosť v uplynulom týždni tréner "plameňov" Ryan Huska.


su ms lg