Main Content

Juraj Slafkovský otvorene kritizuje: Prevláda u nás rodinkárstvo

utorok, 8. október 2024 16:33 | Autor: Redakcia Sport7.sk

Juraj Slafkovský
Juraj Slafkovský | zdroj: TASR

Zámorský plátok The Athletic spravil exkluzívny rozhovor so slovensým hokejovým útočníkom Jurajom Slafkovským. Jediná draftová jednotka z našej krajiny komentovala aj situáciu na Slovensku.

Slafkovský otvorene skritizoval aj Slovenský zväz ľadového hokeja: "Mohol by som povedať veľa sra*iek o Slovensku, ktoré by som chcel zmeniť, ale nepoviem. Ak chceme byť opäť úspešní, tak na Slovenskom zväze ľadového hokeja sa musí zmeniť niekoľko vecí.

Mám pocit, že keď sme získali olympijskú medailu, ľudia sa s tým uspokojili. Mali sme však šťastie, že tam neboli hráči z NHL. Buďme úprimní, ak by všetci mali najkvalitnejšie tímy, medailu by sme asi nezískali," znejú jeho slová.

"Myslíme si, že robíme veci správne, ale nie je to tak. Iba sa pretvarujeme a snažíme sa to ľuďom "predať’ tým, že vyzdvihujeme tieto falošné výsledky. Samozrejme, že získanie olympijskej medaily je tá najlepšia vec, ktorá sa mi kedy stala. Ale buďme úprimní," udáva ďalej.

Slafkovský otvorene hovorí aj o pôsobení SZĽH: "Na Slovensku je to všetko o známostiach. Vidím to a každý sa o tom bojí hovoriť. Asi by sme potrebovali viac ľudí, ktorí by pracovali pre zväz, ale to sa nikomu nechce robiť.

Myslíte si, že Hossa chce pracovať pre zväz? Nie. Gáborík? Nie. Je to kvôli niektorým ľuďom, ktorí tam už sú, robia si to po svojom, takže z toho profitujú oni a nie slovenský hokej. To je však len môj názor."