Main Content

ZŠ Pavla Demitru vstúpil do záverečnej etapy rekonštrukcie

utorok, 8. október 2024 16:40 | Autor: TASR

Dukla Trenčín
Dukla Trenčín | zdroj: TASR

Zimný štadión Pavla Demitru v Trenčíne vstúpil v utorok do poslednej, štvrtej etapy rekonštrukcie. Pôjde o zlepšenie jeho energetickej hospodárnosti, stavebnotechnického stavu a predĺženie životnosti. Informoval o tom trenčiansky primátor Richard Rybníček.


"Štadión obnovíme aj z vizuálneho hľadiska. Pôjde o výmenu opláštenia jeho fasád, výmenu obvodových výplňových konštrukcií za nové hliníkové, inštaláciu tieniacej techniky či dopojenie vzduchotechniky na systém vykurovania. Zrealizuje sa aj nový systém núteného vetrania pomocou vzduchotechnických jednotiek so spätným získavaním tepla. Nainštaluje sa systém merania a regulácie, vymenia sa aj svetelné zdroje za LED svietidlá," uviedol Rybníček s tým, že práce za takmer 7,8 milióna eur si nebudú vyžadovať zatvorenie štadióna.
Na poslednú etapu rekonštrukcie žiadala radnica financie z Plánu obnovy a odolnosti. Vďaku za podporu si podľa Rybníčka zaslúži štát, Slovenský zväz ľadového hokeja, Fond na podporu športu, vedenie Dukly Trenčín a poslanci mestského zastupiteľstva.
Náklady na prvé tri etapy rekonštrukcie dosiahli 5,22 milióna eur, celkovo sa náklady na rekonštrukciu zimného štadióna vrátane aktuálnych prác vyšplhajú na asi 13 miliónov eur. Zimný štadión zostáva naďalej v majetku a správe mesta Trenčín. Hokejový klub Dukla Trenčín je na štadióne v prenájme za jedno euro.