Main Content

Seattle Kraken má nového kapitána: Je to líder klubu, osobnosť mužstva

streda, 9. október 2024 08:20 | Autor: TASR

Seattle Kraken
Seattle Kraken | zdroj: TASR

Kanadský hokejista Jordan Eberle sa stal novým kapitánom Seattlu Kraken.

Tridsaťštyriročný útočník je druhý hráč s "céčkom" na drese od vstupu klubu do NHL v sezóne 2021/22, v tejto pozícii nahradil Marka Giordana. Obranca túto úlohu zastával do 20. marca 2022, keď ho Kraken vymenil do Toronta Maple Leafs. Prvýkrát od ročníka 2010/11 má každý tím v NHL svojho kapitána.

Eberleho vymenovali za kapitána pred úvodným zápasom sezóny. Seattle si proti St. Louis Blues vypracoval dvojgólový náskok, no nakoniec prehral 2:3. "Je to pre mňa pocta. Byť kapitán v tejto lige je výnimočné. Náš tím má veľa lídrov, byť súčasťou tejto skupiny je niečo špeciálne. Myslím tým, že moja rodina a ja milujeme toto mesto, milujeme tunajšiu kultúru a je to veľká časť toho, prečo sme tu chceli byť," uviedol skúsený útočník podľa nhl.com.

V minulej sezóne zaznamenal 44 bodov (17+27) v 78 zápasoch. V roku 2021 si ho Seattle vybral v expanznom drafte NHL, v krátkej histórii klubu je druhý v počte odohraných duelov (239), gólov (58), asistencií (93) a bodov (182). So šiestimi presnými zásahmi v play off je lídrom Kraken a s 11 bodmi je druhý.

"Jordan je lídrom nášho klubu od prvého dňa. Má plný rešpekt svojich spoluhráčov a je obrovský vzor pre mladých. Jordan je všetko, čo by ste od kapitána chceli," povedal generálny manažér klubu Ron Francis. "Jordan má všetky vlastnosti kapitána. Jeho skúsenosti na ľade hovoria samy za seba, ale nezmazateľnú stopu zanecháva aj to, ako sa správa ku všetkým okolo seba. Som presvedčený, že Jordan bude vynikajúci líder tohto klubu," konštatoval tréner Dan Bylsma.

Funkciu asistenta kapitána budú zastávať Adam Larsson, Jaden Schwartz, Yanni Gourde a Matty Beniers.