Main Content

NHL sa rozbieha vo veľkom: Ako sa darilo Tatarovi, Nemcovi a Slafkovskému?

piatok, 11. október 2024 08:08 | Autor: TASR

Tomáš Tatar
Tomáš Tatar | zdroj: TASR

Hokejisti Montrealu v zostave aj s Jurajom Slafkovským neuspeli vo svojom druhom stretnutí novej sezóny NHL, keď prehrali na ľade Bostonu 4:6.

Slovenský útočník sa do kanadského bodovania nezapísal. Z víťazstva sa netešilo ani slovenské duo v drese New Jersey Šimon Nemec a Tomáš Tatar, Devils podľahli doma Torontu 2:4. Slafkovský odohral 20:37 min a pripísal si jednu strelu na bránku, štyri hity a jeden plusový bod.

Montreal nenadviazal na víťazstvo z prvého duelu proti Torontu. New Jersey si pripísali prvú prehru v treťom zápase sezóny, Tatar zaznamenal jednu strelu na bránku a v kolonke plus-mínus mal nulu s hracím časom 12:25, Nemec odohral 11:49 min a v bilancii plus-mínus zapísal -2.

Hráči St. Louis prehrávali ešte po druhej tretine v San Jose 1:4, no napokon zvíťazili 5:4 po predĺžení. O rozhodujúci presný zásah sa postaral 43 sekúnd po začiatku predĺženia Brayden Schenn. Obhajcovia titulu z Floridy zaznamenali prvú prehru v ročníku a to v Ottawe 1:3. Pre Senators to bol prvý duel sezóny.

NHL - výsledky:

Boston - Montreal 6:4, Buffalo - Los Angeles 1:3, New Jersey - Toronto 2:4, Ottawa - Florida 3:1, New York Islanders - Utah 4:5, Detroit - Pittsburgh 3:6, Minnesota - Columbus 3:2, Nashville - Dallas 3:4, San Jose - St. Louis 4:5 pp