Main Content

Martin Pospíšil je v úvode novej sezóny NHL v TOP forme: Pripísal si ďalšie dva body a to nebolo všetko

nedeľa, 13. október 2024 08:43 | Autor: TASR

Martin Pospíšil
Martin Pospíšil | zdroj: TASR

Slovenský hokejista Martin Pospíšil bodoval aj v druhom zápase Calgary v novom ročníku zámorskej NHL.

V drese Flames si pripísal dve asistencie a jeho tím zdolal Philadelphiu 6:3. Za domácich nastúpil aj jeho krajan Samuel Honzek, ktorý nebodoval. Tomáš Tatar strelil v noci na nedeľu svoj prvý gól v sezóne. Tridsaťtriročný útočník dosiahol aj asistenciu a pomohol New Jersey v zostave aj so Šimonom Nemcom triumfovať na ľade Washingtonu s Martinom Fehérvárym 5:3. Juraj Slafkovský prispel dvoma asistenciami k víťazstvu Montrealu nad Ottawou 4:1.

Pospíšil prežíva vydarený vstup do sezóny. Dvadsaťštyriročný Slovák sa opäť predstavil na centri tretej formácie a po jeho akcii padol prvý gól stretnutia. V 6. minúte prihral spoza bránky Jonathanovi Huberdeauovi, ktorý šťastne ramenom dostal puk do siete. V druhej časti dohral Jamieho Drysdalea a Tyson Foerster ho vyzval na bitku. Obaja dostali päťminútový trest. V 56. minúte Pospíšil vyhral vhadzovanie v útočnom pásme, po strele Jakea Beana sa opäť k nemu dostal puk a našiel pred bránou voľného Huberdeaua, ktorý streli druhý gól v stretnutí. Tridsaťjedenročný kanadský útočník sa blysol v stretnutí až štyrmi bodmi za bilanciu 2+2. Pošpíšil odohral 9:09 minút a mal aj dve "plusky". Po dvoch dueloch má na konte jeden gól a tri asistencie. Honzek aj v druhom stretnutí sezóny nastúpil v prvom útoku s Nazemom Kadrim a Andrejom Kuzmenkom. Strávil na ľade 12:43 min, mal tri strely, jeden hit a dostal dvojminútový trest.

Tatar nastúpil tradične vo formácii s Dawsonom Mercerom a kapitánom Nicom Hischierom. Premiérový presný zásah v ročníku zaznamenal v 24. minúte duelu, keď ho Stefan Noesen našiel spoza bránky a Slovák na dvakrát prekonal Charlieho Lindgrena. Skúsený útočník neskôr prihrával na gól Mercera, ktorý upravil strelou do prázdnej brány na konečných 5:3. Tatar odohral 13:57 minút a okrem dvoch bodov si pripísal aj "plusku" a štyri strely. Nemec strávil na ľade 14:35 min, mal tri strely a jeden plusový bod. Hráči Devils triumfovali v treťom zo štyroch duelov, Erik Haula a Noesen mali bilanciu 0+3, Paul Cotter sa presadil dvakrát a obranca Seamus Casey strelil druhý gól v sezóne. Fehérváry odohral 20:59 minút, dosiahol dve "mínusky", dve strely a jeden hit. Pre Capitals to bol prvý duel v novej sezóne.

Slafkovský zaznamenal asistencie pri dvoch góloch Colea Caufielda. V 16. minúte ho našiel krížnou prihrávkou a 23-ročný americký útočník namieril presne nad ľavé rameno Linusa Ullmarka. Slovenský krídelník bol aj pri poslednom presnom zásahu v stretnutí, keď sa dostal do samostatného úniku kapitán Nick Suzuki, Ullmark ešte jeho šancu zneškodnil, Caufield však dorazil puk do siete. Slafkovský odohral 13:38 minút, mal jednu strelu a dve "plusky". Po troch dueloch má bilanciu 0+3. Prvý gól v profilige dosiahol švédsky útočník Emil Heineman, ktorý v 11. minúte využil presilovku a poslal Canadiens do vedenia 1:0.

Hráči Utahu uspeli aj v treťom zápase po presťahovaní z Arizony, o víťazstve Hockey Club na ľade New Yorku Rangers 6:5 rozhodol v predĺžení svojim druhým gólom v zápase Clayton Keller. Kapitán si pripísal aj asistenciu. Nick Schmaltz dosiahol za hostí tri asistencie a Barrett Hayton mal bilanciu 1+1. Rangers ani raz v stretnutí nevyhrávali, Adam Fox získal tri asistencie a Artemij Panarin strelil dva góly.

Cam Talbot zneškodnil 42 striel Nashvillu a hneď v prvom zápase za Detroit dosiahol čisté konto. Red Wings vyhrali 3:0, presadili sa J.T. Compher, Andrew Copp a Dylan Larkin. Predators neuspeli ani v druhom stretnutí sezóny. Neinkasoval ani brankár Jake Oettinger, keď pomohol 32 zákrokmi k triumfu Dallasu. Stars zdolali New York Islanders tiež 3:0 a veľký podiel mal na tom dvojgólový Tyler Seguin. Za domácich sa presadil aj kapitán Jamie Benn.

NHL - výsledky:

Buffalo - Florida 5:2, Detroit - Nashville 3:0, Montreal - Ottawa 4:1 /SLAFKOVSKÝ za domácich 0+2/, New York Rangers - Utah 5:6 pp, Toronto - Pittsburgh 4:2, Washington - New Jersey 3:5 /TATAR za hostí 1+1/, Dallas - New York Islanders 3:0, Minnesota - Seattle 4:5 pp a sn, Colorado - Columbus 4:6, Calgary - Philadelphia 6:3 /POSPÍŠIL za domácich 0+2/, Edmonton - Chicago 2:5, San Jose - Anaheim 0:2