Main Content

Bývalé hviezdy Slovana šokujú: Pôsobenie na Slovensku bolo ťažké, na peniaze sme čakali 2 roky

nedeľa, 13. október 2024 16:08 | Autor: Róbert Kalnický

Zach Boychuk a Martin Réway
Zach Boychuk a Martin Réway | zdroj: TASR

Pôsobenie Slovana Bratislava v ruskej KHL nebolo najlepšie. Po nepresvedčivých výsledkoch prichádzajú aj nepríjemné správy zo zákulisia.

Dvaja zámorskí hráči Zach Boychuk a Matt Murley v najnovšej epizóde podcastu Athlete & Artist Show uviedli znepokojivé vyjadrenia. Američan Murley otvorene hovorí o tom, že ešte stále zo slovenského hlavného mesta čaká na peniaze: "Je to tak, bol som v rovnakej situácii. Keď som podpísal zmluvu, kurz dolára bol voči euru 1,3 a keď som odchádzal, klesol na 1,05. Stalo sa mi to dvakrát, mal som dvojročný kontrakt v KHL. Dva roky potom padal trh.

Bratislava je najhoršia... Stále mi ešte dlhujú peniaze... Povedal som aj agentovi, ktorý chcel odo mňa peniaze. Hovorím, kamarát, keď ich dostanem ja, potom aj ty. Alebo sa môžeš ísť dožadovať toho, čo mi dlhujú. Neviem však, či to od nich tiež niekedy vôbec dostaneš."

Do ohňa priložil aj Zach Boychuk. Obľúbenec bratislavských tribún prekvapil slovami o tom, koľko čakal na prvú výplatu. "Čakal som dva roky na svoju prvú výplatu z Bratislavy," uviedol vo svojom rozprávaní Boychuk, ktorý pôsobil v Slovane v sezóne 2017/18.