Main Content

PRE TIPUJÚCICH: Preview 33. kola Bundesligy - sobota (28.4.)

sobota, 28. apríl 2012 10:35 | Autor: Martin Hrušovský

PRE TIPUJÚCICH: Preview 33. kola Bundesligy - sobota (28.4.)
PRE TIPUJÚCICH: Preview 33. kola Bundesligy - sobota (28.4.) | zdroj: Martin Hrušovský pre Sport7.sk

Nemecká Bundesliga finišuje. Poznáme meno majstra, no tajnička postupujúcich do pohárovej Európy rozlúštená kompletne ešte nie je. Prinášame vám analýzu k dvom dnešným zaujímavým zápasom.



Bayern - Stuttgart

sobota, 15.30


Minulé zápasy

Bayern v minulom kole nastúpil na ihrisku Brém. V tom čase čakal Mníchovčanov náročný zápas proti Realu Madrid a preto nechal tréner Jupp Heynckes oddychovať až 7 hráčov zo základnej zostavy. Brémy mali množstvo zranených hráčov a preto tiež nenastúpili v najsilnejšej zostave. Aj napriek tomu sa domáci ako prvý dostali do vedenia 1:0. Na inkasovaný gól reagovali hostia striedaním. Z ihriska odišlo chorvátske duo Olić, Pranjić a opačným smerom putoval Ribéry a Kroos. Toto striedanie zmenilo celý priebeh stretnutia. Bayern bol oveľa nebezpečnejší a aj vďaka vlastnému gólu, ktorý si dal Naldo sa mu napokon podarilo zvíťaziť 2:1.   

Stuttgart si v minulom zápase zmeral sily s domácim Kolínom. Kolín potreboval 3 body, ku ktorým ho v druhom polčase nasmeroval úvodným gólom Peszko. Stuttgart však potvrdil svoju výbornú streleckú formu z posledných zápasov a vyrovnal na 1:1. Týmto výsledkom sa zápas aj skončil a oba tímy si odniesli po jednom bode.  

Tabuľky a štatistiky

Bayern ani v tomto roku nezíska ligový titul s čím určite nie je spokojný. Tešiť ho môže aspoň to, že v Lige Majstrov sa dostal do finále, ktoré odohrá na domácej pôde. V Bundeslige z posledných 5 zápasov dokázal vyhrať až 4-krát a to so Schalke 2:0, Hoffenheimom 7:1, Hannoverom 2:1 a Augsburgom 2:1. Remízoval iba s Mainzom 0:0. Celkové skóre Bavorov je vynikajúce 71:21. Ani v tomto zápase nenastúpia Breno a van Buyten.

Stuttgart sa nachádza na 5. mieste a od 4. priečky ho delí 6 bodov, čo sa mu už zrejme nepodarí dobehnúť. Z posledných 5 zápasov na ihriskách súpera vyhrali s Hamburgom 4:0, Hoffenheimom 2:1, remízovali s Dortmundom 4:4, vyhrali s Augsburgom 3:1 a naposledy remízovali s Kolínom 1:1. Skóre Stuttgartu je 60:42. Proti Bayernu nenastúpia: Boulahrouz, Tasci a Audel.

Vzájomné zápasy

Vo vzájomných zápasoch dominuje Bayern, ktorý vyhral 12-krát, zatiaľ čo Stuttgart sa radoval iba 4-krát. Body sa delili 3-krát. Bayernu v Bundeslige už o nič nejde, ale určite nebude chcieť prehrať v domácom prostredí. Stuttgart by s trochou šťastia mohol predbehnúť Gladbach a zahrať si tak baráž o Ligu Majstrov, ale to by musel v Mníchove zvíťaziť. Na hráčoch Bayernu sa môže prejaviť únava zo stredajšieho zápasu s Realom, ktorý sa rozhodol až v penaltovom rozstrele. Je možné, že aj v tomto zápase ostanú niektoré hviezdy Bayernu oddychovať na striedačke.

Môj tip je remíza v prvom polčase s kurzom 2,21 v našej tipovacej lige

Freiburg - Kolín

sobota, 15.30


Minulé zápasy

Freiburg v minulom kole odohral stretnutie na ihrisku Hannoveru. Hannover je doma veľmi silný a preto bol jednoznačným favoritom tohto zápasu. Freiburg však odohral skvelý duel, nedostal ani jeden gól, potvrdil svoju vynikajúcu formu a právom si z AWD-Arény odniesol jeden bod za remízu 0:0.
Kolín naposledy privítal na svojom ihrisku Stuttgart. Ako prvý sa do vedenia dostali domáci. Stuttgartu sa nedarilo vyrovnať a Kolín bol blízko záchrany v najvyššej súťaži. V 71. minúte sa však do šance dostal Cacau a vyrovnal stav na 1:1. Skóre ostalo až do konca stretnutia nezmenené a Kolín tak bude musieť o zotrvanie v súťaži bojovať aj naďalej.

Tabuľky a štatistiky

Freiburg sa vďaka svojim dobrým výkonom v druhej časti sezóny dostal z posledného až na 13 miesto a v Bundeslige ho teda uvidíme aj budúci rok. Z posledných 5 domácich zápasov 3-krát remízoval s Bayernom 0:0, Norimbergom 2:2, Hoffenheimom 0:0 a 2-krát vyhral so Schalke 2:1 a s Kaiserslauternom 2:0. Celkové skóre Freiburgu je samozrejme záporné a to 41:56. Aj naďalej sú zranení Flum a Schuster.
Kolín sa tesne pred koncom sezóny nachádza na 16-tej, barážovej priečke a potrebuje po dlhej dobe konečne zvíťaziť. Z posledných 5 zápasov na ihrisku súpera raz remízoval s Hoffenheimom a až 4-krát prehral s Hannoverom 4:1, Augsburgom 2:1, Mainzom 4:0 a Gladbachom 3:0. Skóre „Kozlov“ je katastrofálne 37:67. V zápase proti Freiburgu nenastúpia: Uth, Sereno, Chihi, Andrezinho a otázny je štart najväčšej hviezdy Lukasa Podolského.

Vzájomné zápasy

Vzájomné zápasy týchto tímov sú vyrovnané. Freiburg rovnako ako Kolín zvíťazil 7-krát a body sa delili 5-krát. Freiburg má už istú záchranu v najvyššej súťaži, no pred vlastnými fanúšikmi sa určite nebude šetriť. Kolín má naozaj katastrofálnu formu a na ihriskách súpera sa mu vôbec nedarí, no v tomto zápase musí bodovať. Hráči si uvedomujú, že ide o veľa a hlavne v úvode očakávam opatrnejšiu hru.

Tipujem tiež remízu v prvom polčase s kurzom 2,07 v našej tipovacej ligeNa celkové víťazstvo by som zariskoval a na tiket dal víťazstvo hostí s kurzom okolo 3,1.

(kliknite)