Main Content

Juraj Slafkovský nastúpil aj napriek pochybnostiam: Pridal 2 body, Canadiens získali bod v dramatickom zápase

nedeľa, 20. október 2024 08:45 | Autor: TASR

Juraj Slafkovský
Juraj Slafkovský | zdroj: TASR

Slovenský hokejista Juraj Slafkovský si pripísal v noci na nedeľu v zámorskej NHL dve asistencie, no jeho Montreal prehral na ľade New Yorku Islanders 3:4 pp a sn.

Asistenciu mal aj jeho krajan Tomáš Tatar z New Jersey, ktoré zas prehralo s Washingtonom 5:6 po predĺžení. Slafkovský bol najprv pri góle Cola Caufielda na priebežných 1:2, ktorý padol štyri sekundy pred koncom úvodnej tretiny. Na konci stretnutia asistoval tomu istému spoluhráčovi, ktorý šiestym gólom v sezóne zariadil v 58. minúte predĺženie.

V ňom domáci nerozhodli napriek dvojminútovej početnej výhode po vylúčení Kirbyho Dacha. Prvý gól z nájazdu padol až v štvrtej sérii v podaní domáceho Kyla Palmieriho, Slafkovský svoj pokus v ôsmej sérii nepremenil. Hneď po ňom skóroval v deviatej domáci Noah Dobson a po ďalšom neúspešnom pokuse v podaní Logana Maillouxa bolo rozhodnuté.

Nad štartom Slafkovského visel pred duelom otáznik, pretože 20-ročný útočník nedokončil pre údajné problémy s ramenom piatkový tréning. Slafkovský zaznamenal druhý dvojbodový zápas v sezóne a po šiestich dueloch má bilanciu 1+5.

Na ľade strávil necelých 16 minút, zaznamenal jeden strelecký pokus, rozdal štyri hity a zblokoval dve strely. Bol to jeho 88. zápas v NHL za sebou, naposledy chýbal vo svojej prvej sezóne, ktorú nedohral pre zranenie kolena.