Main Content

Tatar a Nemec nastúpili proti Fehérvárymu: Padlo 11 gólov, hrdinom sa stal Wilson, ktorý si pripísal rekord

nedeľa, 20. október 2024 08:46 | Autor: TASR

Tom Wilson (vľavo) so spoluhráčmi
Tom Wilson (vľavo) so spoluhráčmi | zdroj: TASR

Tatar asistoval pri prvom góle svojho tímu, ktorý bol zároveň otvárací v podaní Erika Haulu. Fínsky útočník strelou z rohu zaskočil Logana Thompsona a skóroval v druhom zápase za sebou. Capitals vyhrali nad Devils 6-5 po predĺžení.

Víťazstvo Capitals zariadil v extračase svojim druhým presným zásahom v zápase Tom Wilson, keď to v situácii dvoch proti jednému zobral na seba a štvrtýkrát v kariére rozhodol v predĺžení. "Čakal som čo spraví obranca a napokon som sa rozhodol, že to skúsim sám. Beriem to," povedal Wilson, ktorý má na konte už päť gólov a skóroval vo všetkých štyroch dueloch novej sezóny.

Vyrovnal tak klubový rekord Capitals, pred ním to dokázali Alexander Ovečkin (2013/14), Mike Gartner (1987/88) a Dennis Maruk (1979/80). Gólový účet v novej sezóne si otvoril aj Ovečkin, keď zvýšil na 3:1 pre Washington a dal svoj 854. gól v kariére. Na vyrovnanie rekordu NHL Wayna Gretzkého potrebuje ešte 40 presných zásahov.

V stretnutí sa predstavili aj ďalší Slováci Šimon Nemec (Jersey) a Martin Fehérváry (Washington). Prvý menovaný ukončil zápas s mínuskou a 17:57 minútami na ľade, Fehérváry rozdal tri hity a zablokoval rovnaký počet striel. "Nezaslúžili sme si dnes vyhrať. Súper nás prekorčuľoval a bol jednoducho lepší,” povedal kapitán "diablov" Nico Hischier, ktorý v prvej minúte druhej tretiny strelil dva góly v priebehu 10 sekúnd a z 1:3 domáci blekovo vyrovnali na 3:3. Hischier prekonal klubový rekord Wilfa Paiementa z 19. novembra 1977, ktorý skóroval dvakrát v priebehu 24 sekúnd.