Main Content

Lionel Messi si zahrá na MS klubov proti európskym gigantom: Inter Miami získal miestenku

nedeľa, 20. október 2024 14:58 | Autor: TASR

Lionel Messi
Lionel Messi | zdroj: TASR

Americký futbalový klub Inter Miami sa prvýkrát v histórii zúčastní na Majstrovstvách sveta klubov.

Miestenku mu pridelila Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) po tom, ako v noci zvíťazil v poslednom zápase základnej časti MLS nad New England Revolution 6:2 a v tabuľke dosiahol rekordných 74 bodov. Turnaj, ktorý si prešiel zmenou formátu a po novom bude mať 32 participantov, sa bude konať práve v USA a Inter bude hostiť otvárací zápas. Miami vlani posilnil hviezdny Argentínčan Lionel Messi a aj jeho zásluhou sa mužstvo prvýkrát v histórii klubu umiestnilo na prvej priečke Východnej konferencie.

"Gratulujem k vášmu úžasnému zisku Supporters' Shield. Ukázali ste, že v Spojených štátoch ste konzistentne najlepší klub. Preto s hrdosťou oznamujem, že ako jeden z najlepších klubov na svete ste zaslúženými účastníkmi nových MS klubov ako hostiteľský klub reprezentujúci USA," uviedol prezident FIFA Gianni Infantino. Miesto hostiteľského klubu mal vždy obdržať tím z MLS, ale namiesto celkového víťaza z minulej sezóny sa FIFA rozhodla, že ho dostane najlepší tím hlavnej časti, teda držiteľ trofeje Supporters' Shield z roku 2024.

Okrem Miami sa zo zámorskej súťaže na šampionáte predstavia víťazi Ligy majstrov CONCACAF z roku 2022 Seattle Sounders, v drese ktorých pôsobí slovenský stredopoliar Albert Rusnák. Známych je už 31 z 32 účastníkov turnaja, posledné miesto obsadí víťaz juhoamerického Pohára osloboditeľov. Finále je na programe 30. novembra v Buenos Aires, informovala agentúra Reuters.