Main Content

Torres: "V Španielsku si každý myslí, že úspechom bude len majstrovský titul."

utorok, 25. máj 2010 13:53 | Autor: TASR

Španielski futbaloví reprezentanti budú na majstrovstvá sveta do Juhoafrickej republiky (11. 6. - 11. 7. 2010) cestovať ako favoriti, no sami by najradšej privítali inú pozíciu. "Červená fúria" bola často pred európskym či svetovým šampionátom považovaná za jedného z kandidátov na trofej, no napokon veľakrát prepadla a má na svojom konte len dva kontinentálne tituly v rokoch 1964 a 2008.

"Veľmi radi by sme neboli favoriti, ale je to tak a musíme to akceptovať. V Španielsku si všetci myslia, že my sme v strede vesmíru a vždy od nás chcú titul," vyhlásil rekonvalescent Fernando Torres v rozhovore pre denník AS a pokračoval: "Momentálne pôsobím v Anglicku, kde berú ako hlavných favoritov Anglicko a Španielsko. Vo Francúzsku si myslia, že zvíťazia Francúzi alebo my a v Brazílii považujú za samozrejmosť, že sa budú tešiť Brazílčania alebo Španieli. Nepáči sa nám, že nás takto berú, ale nič s tým neurobíme. Musíme sa s tým jednoducho zmieriť."

Úradujúci majstri Európy majú káder nabitý obrovskými hviezdami v každej formácii - na brankárskom poste je osobnosťou Iker Casillas, v obrane dvojica z FC Barcelona Carles Puyol - Gerard Piqué, v strede poľa dominujú Xabi Alonso, Xavi Hernández, Andrés Iniesta či Cesc Fábregas a v ofenzíve sa nachádzajú esá ako Fernando Torres a David Villa.

"V Španielsku si každý myslí, že úspechom bude len majstrovský titul. Všetko ostatné budú ľudia považovať za zlyhanie. Myslím si, že je to nezmysel a zbytočný extrémizmus, ale v dnešných časoch to tak chodí. A hoci s takýmto prístupom nesúhlasíme, nemôžeme sa tváriť, že to tak nie je. Sme majstri Európy, vyhrali sme množstvo náročných duelov, takže áno - sme favoriti," vyhlásil kouč "La Furia Roja" Vicente Del Bosque. Španieli sa v základnej H-skupine MS 2010 stretnú so Švajčiarskom, Hondurasom a Čile.