Main Content

Je koniec veľkého príbehu: Dominic Thiem ukončil kariéru prehrou

streda, 23. október 2024 09:33 | Autor: TASR

Dominic Thiem
Dominic Thiem | zdroj: TASR

Rakúsky tenista Dominic Thiem sa rozlúčil s profesionálnou kariérou prehrou v 1. kole dvojhry na halovom turnaji ATP vo Viedni.

Domáci hráč podľahol v utorok Talianovi Lucianovi Darderimu 6:7 (6), 2:6. Thiem odohral už v nedeľu rozlúčkový exhibičný zápas s Nemcom Alexandrom Zverevom. Po ňom potvrdil, že turnaj vo Viedni, kde štartoval na základe voľnej karty, bude jeho posledný v kariére.

Tridsaťjedenročný Rakúšan vybojoval na okruhu ATP dokopy 17 titulov. Jeho kariéru poznačilo vážne zranenie zápästia, ktoré utrpel v roku 2021. Aj keď sa o rok neskôr vrátil na súťažné kurty, nedokázal už obnoviť niekdajšiu formu a v máji 2024 oznámil, že po tejto sezóne skončí s aktívnou činnosťou.

Darderiho čaká v 2. kole Brit Jack Draper, ktorý ako nasadená sedmička zvíťazil nad Japoncom Kei Nišikorim 7:6 (5), 7:5. Do 2. kola vo Viedni sa prebojoval aj Austrálčan Alex de Minaur, v pozícii nasadenej dvojky zdolal Nemca Jana-Lennarda Struffa po trojsetovom boji 2:6, 6:2, 6:2. Ďalej postúpil Srb Miomir Kecmanovič, ktorý vyradil Mariana Navoneho z Argentíny po setoch 6:2, 6:4.