Main Content

Marián Gáborík ostro o Jurajovi Slafkovskom: Prečo si nás berie do úst?

štvrtok, 24. október 2024 09:43 | Autor: Redakcia Sport7.sk

Marián Hossa a Marián Gáborík
Marián Hossa a Marián Gáborík | zdroj: TASR

Slovenským hokejom otriasa vyjadrenie Juraja Slafkovsého na adresu Slovenského zväzu ľadového hokeja. Draftová jednotka v ňom spomenula aj iné slovenské hviezdy.

Jednou z nich bol aj Marián Gáborík, ktorý sa po ukončení kariéry aktívne venuje natáčaniu podcastov. Vo svojom vyjadrení si však mladého Slováka zobral do úst a poriadne mu naložil: "Každý si tým prešiel a počul nejaké veci. Ja si myslím, že toho bolo oveľa viac, keď sme boli my mladí, ako je to teraz. Nie sú však žiadne dôkazy a súhlasím s Brankom, že vyjadrovanie sa cez médiá nerobí dobre nášmu hokeju a ani Slovensku.

Takéto veci sa cez médiá neriešia. Za našich čias sme mali iné superhviezdy – Pálffyho, Šatana, Bondru, Višňovského, Hossu. Zväz tiež nefungoval tak, ako by mal, a kto z týchto hviezd sa niekedy vyjadril, aj keď už boli starší a boli niekde úplne inde, na adresu zväzu? Nikto! A to ani po kariére. A keď sa na to pozrieme teraz, mladý 20-ročný...," uvádza Gáborík.

Hráč, ktorý v profilige odohral viac ako tisíc zápasov označil toto vyjadrenie za nešťastné a prirovnal ho k afére Kristiána či Martina Pospíšilovcov: "Je to situácia podobná ako s vyjadreniami Pospíšila o KHL, a potom prídeš na kvalifikáciu a máš hrať s niekým, kto nesúhlasil s tým, aby tam títo hráči boli. A teraz to bude tiež zvláštna situácia. Ja si to neviem predstaviť a vôbec Miroslavovi Šatanovi v tejto situácii nezávidím.

A ešte si tam samozrejme "do huby" zobral mňa a Hossu, čo bolo trochu zbytočné... Čo on môže vedieť, či my tieto veci neriešime so zväzom za zatvorenými dverami? To tiež nemôže nikto povedať, bolo to nešťastné vyjadrenie."