Main Content

2 Slováci v podobnej situácii: Mali by zmeniť dres, aby hrali NHL?

štvrtok, 24. október 2024 10:06 | Autor: Róbert Kalnický

Filip Mešár
Filip Mešár | zdroj: TASR

V zámorskej AHL sa v dobrom svetle prezentuje tandem slovenských hokejistov Filip Mešár a Adam Sýkora. Obaja sú však v neľahkej pozícii a NHL je vzdialená.

Filip Mešár bol draftovaný v prvom kole Montrealom, avšak podľa reportov zo zámoria s ním nebola veľká spokojnosť v uplynulom ročníku. Aj preto vo viacerých prípadoch bola spomínaná jeho zmena dresu. Nestalo sa tak a Mešár bol preradený do AHL, kde ročník odštartoval piatimi kanadskými bodmi v štyroch dueloch. Napriek tomu je cesta do profiligy stále vzdielané, nakoľko Habs majú vo svojich radoch viacero mladíkov, ktorých pred ním uprednostnili.

V pomerne odlišnej situácii je Adam Sýkora. Mladého Slováka draftoval New York Rangers. Problémom niekdajšieho hráča Nitry však je fakt, že vedenie Jazdcov radšej privedie hráča, ktorý už je hviezdou. Naopak, Rangers častokrát zabúdajú na development a hráči, ktorých draftujú, sú často vymenení.

To môže byť prípad aj Sýkoru. Dá sa však povedať, že trejd by pomohol nielen jemu, ale aj Filipovi Mešárovi. Obaja ukazujú, že na najlepšiu ligu sveta majú skvelý potenciál a v iných kluboch by už mohli dostať šancu.