Main Content

Zo Slovákov v NHL nastúpil iba Erik Černák: Prečo nehral Šimon Nemec?

piatok, 25. október 2024 08:19 | Autor: TASR

Šimon Nemec
Šimon Nemec | zdroj: TASR

Slovenský hokejista Erik Černák si v drese tímu NHL Tampa Bay Lightning pripísal tretiu asistenciu v sezóne. Jeho tím však podľahol doma Minnesote 2:4.

Slovenský obranca si bilanciu kanadského bodovania rozšíril v oslabení, keď v 29. minúte vyrovnal na 1:1 Brandon Hagel. Minnesota si však napokon pripísala piate víťazstvo v sezóne a je v Západnej konferencii druhá o dva body za vedúcim Winnipegom. Wild bodovali v každom zo siedmich zápasov sezóny. Zo Slovákov v noci na piatok nastúpil aj Tomáš Tatar, ktorý nezabránil tretej prehre New Jersey v sérii, tentokrát 3:5 v Detroite.

V drese Devils sa po návate Lukea Hughesa a Bretta Pesceho nedostal do zostavy slovenský obranca Šimon Nemec a prvýkrát v sezóne bol len zdravý náhradník. Tatar bol tretí najmenej vyťažovaný hráč tímu, hral 11 minút a 17 sekúnd, zaznamenal mínusový bod, strelu a jeden hit. Martin Pospíšil nastúpili v prvom útoku Calgary s Nazemom Kadrim a Andrejom Kuzmenkom, no Flames podľahli doma Caroline 2:4.

Pospíšil si s časom 16:29 vytvoril tohtosezónne maximum, ale do štatistík sa nezapísal v štvrtom zápase za sebou. Mal tri strely na bránku a dve mínusky. Druhý Slovák v službách "plameňov" Samuel Honzek je stále zranený. Hokejisti Winnipegu natiahli víťaznú sériu na sedem zápasov, keď uspeli na ľade Seattlu 4:3 po predĺžení. Víťazný gól strelil Nikolaj Ehlers. Jets sú jediným nezdolaným tímom v sezóne