Main Content

S týmto sa nepočítalo! Penguins poslali dôležitého hráča na „kondičný" pobyt

nedeľa, 27. október 2024 11:52 | Autor: TASR

Logo Pittsburgh Penguins
Logo Pittsburgh Penguins | zdroj: S7

Zámorský hokejový klub NHL Pittsburgh Penguins poslal brankára Tristana Jarryho na kondičný pobyt do tímu AHL Wilkes Barre/Scranton, ktorý je “farmou” Penguins.

Dvadsaťdeväťročný brankár má s “tučniakmi” zmluvu do konca sezóny 2027-28 s platom 5,375 milióna dolárov ročne, ale úvod sezóny mu vôbec nevyšiel. V prvých troch dueloch inkasoval 12 gólov zo 73 striel, má priemer inkasovaných gólov 5,47 a z bránkoviska ho vytlačil nováčik Joel Blomqvist, ktorého po návrate zo zranenia doplnil Alex Nedeljkovic.

Trpezlivosť došla trénerom Pittsburghu po tom, ako Jarry inkasoval s Buffalom tri góly z piatich striel a odvtedy sa už v bránke neukázal. Z následného kanadského tripu ho dokonca vedenie klubu poslalo domov, aby pracoval pod vedením šéfa tímu brankárov Jona Elkina.

Počas pobytu Jarryho na “farme”, kde môže byť maximálne 14 dní, sa neuvoľní Pittsburghu priestor pod platovým stropom. Uvažuje sa o vykúpení zo zmluvy, pretože výmena s jeho platom nie je podľa zámorských médiá reálna. Informáciu priniesol web sportsnet.ca.