Main Content

EXTRALIGA: O prekvapenia nebola núdza. Trenčín šokoval Slovan, Žilina Košice

pondelok, 28. október 2024 07:24 | Autor: TASR

Vlci Žilina
Vlci Žilina | zdroj: TASR

Hokejisti Trenčína aj Žiliny sa postarali o prekvapenia 15. kola Tipos extraligy, keď získali plný bodový zisk na ľade Slovana Bratislava, resp. Košíc. Trenčania hodili za hlavu matný výkon z piatkového zápasu, keď v Košiciach prehrali 1:7. Trojbodovým ziskom sa odpútali od posledného tímu tabuľky Nových Zámkov, na ktorý majú trojbodový náskok.

Svoj najlepší zápas v sezóne odchytal brankár hostí Michal Valent, ktorý inkasoval iba jeden gól z 36 striel a dosiahol 97,22-percentnú úspešnosť zákrokov. Hostia strelili oba góly už v prvej tretine, na triumf im stačilo celkovo 23 striel. Hráči Slovana si nenapravili chuť po trpkej piatkovej prehre v Banskej Bystrici, keď na jej ľade stratili náskok 4:1. Prehra s Trenčínom bola pre nich tretia po sebe. Cenný triumf si z ľadu favorita priniesli aj Žilinčania, ktorí dokázali Košice zdolať aj v druhom vzájomnom zápase sezóny. Víťazstvo 3:2 bolo pre nich zároveň prvé na klzisku súpera. Jednou asistenciou a gólom, ktorý sa napokon ukázal ako víťazný, sa na ňom podieľal bývalý košický útočník Hunter Fejes.

Zo zápasu však predčasne odstúpil pre zdravotné problémy. Košičania prehrali prvýkrát po troch víťazstvách. Na čele tabuľky sú naďalej suverénni hráči Spišskej Novej Vsi. V nedeľňajšom zápase naplno bodovali aj v spišskom derby na ľade Popradu a piatykrát po sebe naplno bodovali. Na prvom mieste majú sedembodový náskok pred Košicami. Poprad prehral v druhom zápase po sebe. "Kamzíci" viedli od 12. minúty 1:0 a tento stav držali až do 52. minúty. Potom však Spišiaci potvrdili, že tretie tretiny sú ich silná stránka a tromi gólmi otočili skóre.

Aj hráči Banskej Bystrice si pripísali šesťbodový víkend, keď na pamätné víťazstvo nad Slovanom 6:4 po "otočke" z 1:4 v tretej tretine, nadviazali triumfom nad Michalovcami 2:1. Bilanciou gól a asistencia sa na ňom podieľal bývalý obranca Michaloviec Christián Michalčin. Dukla vonku prehrala iba druhýkrát v sezóne. Hráči Liptovského Mikuláša nadviazali na piatkový triumf nad Zvolenom 4:3 dôležitým trojbodovým víťazstvom nad tabuľkovým konkurentom Novými Zámkami 5:0. Hostia prehrali tretí duel po sebe a naďalej sú na poslednom 12. mieste s 9 bodmi.

Brankár Filip Surák dosiahol svoje prvé čisté konto v sezóne a tretie v extraligovej kariére. Útočník Liptákov Brendan Ranford prihral na prvý gól svojho tímu a bodoval aj v šiestom zápase sezóny. Hokejisti Zvolena viedli nad majstrovskou Nitrou 2:0 aj 3:2, no napokon prehrali druhý zápas po sebe. Hostia v tretej tretine vyrovnali na 3:3 a o ich triumfe 4:3 rozhodol v 20. sekunde predĺženia Sahir Gill.