Main Content

Petr Čech dúfa, že proti Newcastle rozhodnú skúsenosti

utorok, 1. máj 2012 12:21 | Autor: Jakub Vaverka

Petr Čech dúfa, že proti Newcastle rozhodnú skúsenosti
Petr Čech dúfa, že proti Newcastle rozhodnú skúsenosti | zdroj: Jakub Vaverka pre Sport7.sk, foto SITA

Petr Čech verí, že Fernandovi Torresovi sa vrátila strelecká forma a v posledných zápasoch sezóny pomôže tímu do Ligy majstrov.

Torres zaznamenal v nedeľu proti Queens Park Rangers hetrik je veľmi pravdepodobné, že ho Roberto Di Matteo postaví do základu aj v zajtrajšom zápase proti Newcastlu, v ktorom pôjde obom tímom o štvrtú postupovú priečku do Ligy Majstrov. 

Španielsky internacionál v roku 2012 skóroval už sedemkrát. V tíme Blues zaznamenal viac gólov v tomto období len Frank Lampard.

„Fernando hral dobre po väčšinu sezóny, len sa mu nedarilo pri premieňaní šancí. Tých si však dokázal vytvoriť veľa. V nedeľu bolo pre mňa úžasné sledovať s akou chuťou posielal lopty do súperovej siete,“ vyhlásila brankárska opora Chelsea Petr Čech.

Prípadné stredajšie víťazstvo proti Strakám by Modrým zabezpečilo v posledných kolách sezóny lepšiu východiskovú pozíciu v boji o miesta, ktoré zaručujú Ligu Majstrov.

29- ročný gólman neobišiel ani túto tému. „Myslím si, stredajší zápas bude veľmi dôležitý. Newcastle je v pozícii, v akej dlho nebol. My máme s podobnými zápasmi skúsenosti, čo môže byť v stredu rozhodujúce.“

Petr Čech by bol rád, keby na mníchovské finále Ligy majstrov proti Bayernu Mníchov cestoval so spoluhráčmi s vedomím istého postupu aspoň do predkola budúcosezónnej edície Ligy majstrov. Mali by tak pred najdôležitejším zápasom sezóny o starosť menej. „ Bolo by dobré, keby sme do Mníchova cestovali s pocitom, že naša práca je hotová a koncentrovali sa iba na finále. Chceme sa o to pobiť,“ dodal na záver kapitán českej reprezentácie pre klubovú stránku Chelsea FC.