Main Content

KHL: Marcel Hossa ako najlepší kanonier v TOP šestke minulej sezóny

streda, 26. máj 2010 12:45 | Autor: TASR

Slovenský útočník Marcel Hossa sa dostal do najlepšej formácie Kontinentálnej hokejovej ligy za sezónu 2009/10. Spolu s najlepším strelcom ročníka, ktorý doteraz pôsobil v Diname Riga, sa v All Star tíme ocitli aj brankár HK MVD Michael Garnett, obrancovia Sergej Zubov z Petrohradu a Dmitrij Kalinin z Ufy a útočníci Alexander Radulov (Ufa) a Sergej Moziakin (Atlant Mytišči).

Symbolický tím hviezd vyhlásili počas utorňajšieho slávnostneho galavečera v Moskve, kde oceňovali najlepších hráčov sezóny. Hossa dostal aj cenu pre najlepšieho kanoniera za 35 strelených gólov v základnej časti KHL.

Najproduktívnejším hráčom KHL sa stal Moziakin, ktorý nazbieral v ročníku 66 bodov (27+39). Najviac bodujúcim obrancom je Zubov (10+32), najlepším hráčom v hodnotení plus/mínus sa stal Nór Patrick Thoresen z Ufy (+45). Za najlepšieho trénera vyhlásili v utorok v Moskve kouča finalistu Gagarinovho pohára Olega Znaroksa z HK MVD, jeho priamy nadriadený, prezident klubu Michail Ťurkin, sa stal najlepším manažérom KHL. Ocenenie za vernosť hokeju dostal Kazach Alexander Koreškov, ktorý si obliekal dres Barysu Astana ešte ako 41-ročný. Železným mužom KHL je Gennadij Čurilov z Jaroslavľa, ktorý odohral za Lokomotiv 221 stretnutí v jednom rade. Za najlepšieho nováčika KHL vyhlásili Anatolija Nikonceva z Jekaterinburgu, najlepším útokom sa mohli pochváliť v Petrohrade vďaka trojke Petr Čajánek, Alexej Jašin a Maxim Sušinskij. Najlepším brankárom KHL sa stal podľa trénerov Petri Vehanen z Kazane, najcennejším hráčom Radulov z Ufy.