Main Content

Správy dňa z anglickej Premier League (3.5.)

štvrtok, 3. máj 2012 10:51 | Autor: Martin Gregor

Správy dňa z anglickej Premier League (3.5.)
Správy dňa z anglickej Premier League (3.5.) | zdroj: Martin Gregor pre Sport7.sk

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z najpopulárnejšej futbalovej ligy na svete - anglickej Premier League.

ARSENAL: Andrej Arshavin sa podľa vlastných slov rozhodne po Euro 2012 či sa v lete pokúsi opäť zabojovať o svoje miesto v Arsenale, alebo uprednostní pôsobenie v inom klube. Ruský reprezentant momentálne hosťuje v Zenite Petrohrad.

ARSENAL:
Vedenie Arsenalu potvrdilo, že sa pokúsi z Ajaxu Amsterdam získať obrancu Jana Vertonghena. Belgický reprezentant je aj v hľadáčiku Tottenhamu, ktorý je momentálne k jeho získaniu údajne bližšie.

CHELSEA:
Barcelona sa bude chcieť v lete posilniť predovšetkým na poste stopéra a preto vraj zvažuje kúpu Davida Luiza z FC Chelsea. Trhová hodnota brazílskeho reprezentanta sa odhaduje na 23 miliónov eur. Do Barcelony by z Chelsea  mohol prestúpiť aj Didier Drogba.

CHELSEA:
Podľa plátku Daily Mail je Ezequiel Lavezzi po tejto sezóne pripravený vyskúšať inú ligu a teda opustiť Neapol, v drese ktorého sa preslávil. O argentínskeho futbalistu má záujem najmä Chelsea, no interes prejavil aj Manchester City.

MANCHESTER UNITED
: Michael Owen sa počas svojho pôsobenia na Old Trafforde nedokázal výraznejšie presadiť a v lete bude zvažovať, čo so svojou kariérou ďalej. Hráč, ktorý bol kedysi označovaný za zázračné anglické dieťa má stále len 32 rokov a nad koncom kariéry neuvažuje. Podľa najnovších špekulácií by sa mohol stať novou hviezdou v čínskom Šanghaji, kde pôsobí aj Nicolas Anelka.

MANCHESTER UNITED:
Nemanja Vidič je považovaný za jedného z najlepších stopérov na svete a niet divu, že sa o jeho služby každý rok zaujímajú viaceré veľkokluby. Najnovšie sa špekulovalo o tom, že pre Manchester United pripravuje za srbského obrancu atraktívnu ponuku Juventus Turín. Agent Vidiča však tieto klebety poprel. Vidič vraj nikam z Manchestru neodíde.

READING & SOUTHAMPTON: Prvý istý postupujúci do Premier League Reading už myslí na novú sezónu, čoho dôkazom je preriedenie súčasného kádra o 13 futbalistov. Posilniť káder pred návratom do anglickej najvyššej súťaže plánuje aj Southampton, ktorý už získal záložníka Matta Jarvisa z vypadávajúceho Wolves.

INÉ: Nový tréner anglickej reprezentácie Roy Hodgson by chcel mať za asistentov na Euro 2012 kapitána Evertonu Phila Nevilla a legendu Newcastle Alana Shearera.