Main Content

Zranený Ballack varuje pred prehnanými očakávaniami

streda, 26. máj 2010 17:06 | Autor: TASR

Zranený kapitán nemeckej futbalovej reprezentácie Michael Ballack varuje fanúšikov úradujúcich vicemajstrov Európy pred prehnanými očakávaniami na majstrovstvách sveta v Juhoafrickej republike.

Stredopoliar FC Chelsea upozorňuje, že súperi Nemecka v základnej D-skupine Austrália, Srbsko a Ghana majú v kádroch atleticky dobre vybavených, robustných futbalistov. "Ľudia by si mali uvedomiť, že môžeme prehrať s ktorýmkoľvek z týchto súperov už v základnej skupine," povedal Ballack a k ďalšej fáze šampionátu poznamenal: "Naše mužstvo musí siahnuť na dno síl, aby zdolalo futbalových velikánov vo vyraďovacích zápasoch. Takáto situácia bola už pred mojím zranením a nič sa na nej nezmenilo ani teraz."

Ballack si napriek svojmu zraneniu členka myslí, že trojnásobní majstri sveta môžu ísť na turnaji ďaleko. "Náš tím má správnu mentalitu. Nevzdáva sa a pôjde na doraz. Tréner Joachim Löw z neho dostane maximum, o tom nepochybujem. Na ostatných dvoch veľkých turnajoch sme boli druhí a tretí, prečo by sme to nemohli zopakovať?" dodal Ballack.