Main Content

Správy dňa z anglickej Premier League (4.5.)

piatok, 4. máj 2012 13:35 | Autor: Martin Gregor

Správy dňa z anglickej Premier League (4.5.)
Správy dňa z anglickej Premier League (4.5.) | zdroj: Martin Gregor pre Sport7.sk

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z najpopulárnejšej futbalovej ligy na svete - anglickej Premier League.

MANCHESTER UNITED: Vedenie Červených Diablov je údajne veľmi blízko k uzavretiu prestupu Shinjiho Kagawu z Borussie Dortmund. Podrobnosti rokovaní zatiaľ nie sú známe, no špekuluje sa o prestupovej čiastke, ktorá by mala atakovať 20 miliónov eur.

MANCHESTER UNITED:
Autorom najkrajšieho gólu uplynulých 20 rokov Premier League sa stal kanonier Manchestru United Wayne Rooney. Rodák z Liverpoolu zaznamenal gól 20-ročia minulú sezónu v zápase s Manchestrom City. ,,Vyrastal som sledovaním Premier League, čiže vyhrať túto anketu o najkrajší gól v histórií je pre mňa fantastický pocit,” vyhlásil Rooney. Víťazný gól ankety si pozrite tu.

TOTTENHAM: Harry Redknapp nie je sklamaný z toho, že nepovedie Anglicko na Euro 2012. Naopak je údajne rád, že môže pokračovať vo svojich plánoch s mužstvom Tottenhamu. ,,Ak mám byť úprimný zachránilo ma to pred ťažkým rozhodnutím.” Narážal tým na to, že trénerom Albionu sa napokon stal Roy Hodgson z West Bromwichu.

TOTTENHAM:
Vedeniu Tottenhamu sa podarilo udržať v tíme dvoch kľúčových obrancov. Kyle Walker a Younes Kaboul už údajne s klubom podpísali nové viacročné zmluvy.

NEWCASTLE:
Hrdinom  stredajšieho zápasu Chelsea s Newcastle (0:2) bol Pappis Cissé, ktorý strelil oba góly hostí. Prvý krásny, druhý neuveriteľný. ,,Bol to fantastický gól, určite ten najlepší v mojej kariére,” vyhlásil Cissé. Cissého druhý gól si pozrite tu.

LIVERPOOL:
Obrovskú účtovnú stratu vykázal Liverpool za predchádzajúci kalendárny rok. Podľa informácií britských médií The Reds “prerobili” 49,4 milióna libier. Klub sa ocitol v stare najmä pre odstupné pre Roya Hodgsona a pre prerušenie výstavby nového štadiónu, ktorý doteraz klub stál 35 miliónov libier.

LIVERPOOL:
The Reds sa v lete pokúsia získať z Manchestru  City holandského záložníka Nigela de Jonga.

MANCHESTER CITY:
Daniho Alvesa by v lete radi priviedli na Etihad Stadium, no brazílsky reprezentant dopredu vyhlásil, že z Barcelony neodíde a že má v pláne dodržať platný kontrakt, ktorý mu končí na Camp Nou až v lete 2015.

MANCHESTER CITY:
Vedenie Citizens chce loviť aj priamo v Premier League. Z Tottenhamu plánujú kúpiť v lete Garetha Balea, za ktorého chcú ponúknuť až 40 miliónov libier. O stredopoliara Spurs sa zaujímajú aj španielske veľkokluby Real Madrid a FC Barcelona.

CHELSEA:
José Mourinho oznámil Romanovi Abramovičovi, že zostáva v Reale Madrid a vylučuje, že by mohol v budúcej sezóne zasadnúť na lavičku Chelsea.