Main Content

PRE TIPUJÚCICH: Súboj strelcov: Huntelaar vs Mario Gómez

sobota, 5. máj 2012 09:58 | Autor: Martin Hrušovský

PRE TIPUJÚCICH: Súboj strelcov: Huntelaar vs Mario Gómez
PRE TIPUJÚCICH: Súboj strelcov: Huntelaar vs Mario Gómez | zdroj: Martin Hrušovský pre Sport7.sk

Keďže je pred nami posledné bundesligové kolo a väčšine tímov už o nič nejde, rozhodol som sa zamerať na súboj top kanonierov tejto súťaže. Pred 34. kolom má na svojom konte o jeden gól viac Holanďan Huntelaar, ktorý naznačil, že by rád získal korunu najlepšieho strelca.

Klaas-Jan Huntelaar

Huntelaar svojimi gólmi výrazne dopomohol Schalke ku skvelej 3. priečke, ktorá zaručuje priamu účasť v Lige Majstrov. V tomto kole si Schalke zmeria sily s Brémamy, ktorým sa už zrejme nepodarí umiestniť na pohárových priečkach a navyše im bude chýbať množstvo zranených hráčov. Na maródke sú: Bargfrede, Ekici, Ignjovski, F. Kroos, Marin a Yildirim. Aj na strane hostí je množstvo hráčov, ktorí do zápasu nezasiahnu. Najciteľnejšia bude zrejme strata Kyriakosa Papadopoulosa a Chinedua Obasiho. Okrem nich budú chýbať: Hildebrand, Fährmann, Sarpei a Metzelder. Brémy od začiatku sezóny dostali až 55 gólov (z toho 20 doma). Schalke za 33 zápasov dokázalo nastrieľať 71 gólov (z toho 28 na ihrisku súpera). Huntelaar môže byť s touto sezónou nadmieru spokojný. Vo všetkých súťažiach sa mu podarilo dať v 46 zápasov 42 gólov a 9 asistencií. v Bundeslige skóroval 27-krát, V Európskej Lige aj s predkolom dal 14 gólov a v Nemeckom pohári sa trafil raz. Je veľmi pravdepodobné, že proti oslabeným Brémam sa Huntelaar opäť presadí.

Na tiket by som určite dal, že Huntelaar proti Brémam skóruje minimálne raz.



Mario Gómez

Mario Gómez v tejto sezóne opäť potvrdil, že patrí medzi najlepších kanonierov na svete. Je to klasický hrotový, fyzicky veľmi silný útočník a takýchto hráčov je na Európskych trávnikoch stále menej. Gómez je však skvelým príkladom, že ak má za sebou tento tip útočníka správnych spoluhráčov je v útoku nesmierne platný. Bayern odohrá posledný zápas proti Kolínu, ktorý v závere sezóny úplne stratil formu a baráž ho neminie. Dokonca môže Kolín v prípade prehry priamo zostúpiť do nižšej súťaže. Proti Bayernu nenastúpia Roshi, Chihi, Sereno, Uth a otázny je štart Podolského. Od začiatku sezóny dostali „Kozli“ neuveriteľných 71 gólov ( z toho 25 doma), čo je najviac z celej ligy. Naopak Bayern sa môže pochváliť produktívnym útokom, ktorý sa postaral o 73 gólov (z toho 24 na ihrisku súpera). Aj Gómez zažíva veľmi úspešnú sezónu. V 49 zápasoch si pripísal 42 gólov a 6 asistencií. V Bundeslige dal 26 gólov, v Lige Majstrov aj s predkolom 13 a v Nemeckom pohári 3. Proti Kolínu, ktorý má katastrofálnu obranu sa Gómez určite trafí a myslím, že viac ako raz.

Môj tip je, že dá Gómez minimálne 2 góly. 




Boj o najlepšieho strelca súťaže je pred posledným kolom veľmi vyrovnaný a súperov od seba delí iba jediný gól. V posledných štyroch sezónach sa najlepší strelci vždy presadili aj v záverečnom kole. V sezóne 2010/2011 dal Gómez dokonca hattrick proti St. Pauli.