Main Content

Správy dňa z anglickej Premier League (5.5.)

sobota, 5. máj 2012 14:32 | Autor: Martin Gregor

Správy dňa z anglickej Premier League (5.5.)
Správy dňa z anglickej Premier League (5.5.) | zdroj: Martin Gregor pre Sport7.sk

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z najpopulárnejšej futbalovej ligy na svete - anglickej Premier League.

ARSENAL: Robin Van Persie priznal, že po skončení tejto sezóny sa stretne s vedením klubu, aby sa dohodli na predĺžení súčasného kontraktu. Holandský internacionál, ktorý bol nedávno hráčmi vyhasený za najlepšieho hráča Premier League v  sezóne 2011/2012 však neprezradil, či s určitosťou ostane verný farbám Gunners.

CHELSEA:
Roman Abramovič chce pre potreby výstavby nového štadiónu FC Chelsea kúpiť pozemok, na ktorom momentálne stojí tepelná elektráreň. Na tejto pôde by mal vyrásť nový krásny moderný stánok s kapacitou pre 60 tisíc divákov. Dôvod výstavby nového štadiónu je prostý, súčasný Stamford Bridge pojme len málo cez 40 tisíc fanúšikov, čo je na Premier League a klub ako Chelsea pomerne málo.

MANCHESTER CITY:
Najlepším hráčom sezóny v Manchestri City bol vyhlásený útočník Sergio Aguero. Argentínsky forvard strelil v tejto sezóne Premier League doposiaľ 22 gólov, v pohároch pridal ďalších sedem.

MANCHESTER CITY:
Roberto Mancini si nemyslí, že sa vedeniu Citizens podarí v lete získať z Tottenhamu Garetha Balea. ,,Bale je skvelý hráč, ale nemyslím si, že opustí taký výborný klub ako Tottenham,” vyhlásil taliansky tréner Manchestru City.

MANCHESTER UNITED & CITY:
Eden Hazard si podľa informácií britských médií prezeral nehnuteľnosti v Manchestri, kam by mal po sezóne zamieriť z francúzskeho Lille. Je však otázne, do ktorého klubu prestúpi nakoľko o jeho služby prejavili United aj Citizens.

LIVERPOOL:
Vedenie The Reds sa v lete pokúsi získať z Fulhamu 29-ročného stredopoliara Clinta Dempseyho, ktorý je najlepším strelcom tímu a zároveň jedným z najlepších záložníkov v Premier League. Manažér Fulhamu Martin Jol sa však odchodu svojho zverenca údajne vôbec neobáva.

EVERTON:
Tréner Toffees David Moyes dúfa, že sa mu v lete podarí v klube udržať všetky opory tímu, aby mohol pokračovať v tom čo rozbehol v tejto sezóne a ešte intenzívnejšie zabojovať o pohárovú Európu. Udržať 24-ročného Fellainiho, ktorého chce Chelsea či PSG, alebo Bainesa, ktorého chce kúpiť Manchester United však bude nesmierne ťažké.

WIGAN:
Tréner Wiganu Roberto Martines bol vyhlásený anglickou futbalovou asociáciou za najlepšieho trénera mesiaca apríl. Španielovi sa podarilo Wigan vyhrabať zo zóny zostupu, momentálne má náskok troch bodov na 18-ty Bolton.