Main Content

MS V HOKEJI: Elitná zostava sobotňajších zápasov (5.5.)

sobota, 5. máj 2012 22:47 | Autor: David Pavlík

MS V HOKEJI: Elitná zostava sobotňajších zápasov (5.5.)
MS V HOKEJI: Elitná zostava sobotňajších zápasov (5.5.) | zdroj: David Pavlík pre Sport7.sk, foto SITA

Aj dnes sme pre vás pripravili ideálnu formáciu dňa na 76.majstrovstách sveta v hokeji. Súhlasíte s našim výberom, alebo by ste medzi elitnú šestku vybrali niekoho iného? Vyjadrite svoj názor v diskusií.

Reto Berra – Dnešný deň nepriniesol tak excelentné brankárske výkony ako ten včerajší, no švajčiarsky golman , Reto Berra, určite nesklamal. Proti Kazachstanu podal spoľahlivý výkon a zneškodnil devätnásť z dvadsiatich striel. Jeho úspešnosť tak dosiahla 95 % .

Jack Johnson – Hrdina duelu s Kanadou. Americký obranca dvakrát od modrej prepálil kanadskú obranu, na konte má tak po dvoch dueloch už tri presné zásahy. Jednoznačne najlepší americký hráč, ktorý môže mužstvo priviesť k zisku cenného kovu.

Mark Streit – Ďalší dvojgólový obranca druhého dňa šampionátu. Prvý gól prišiel po krásnej akcii v presilovej hre, pri druhom, v dvojnásobnej presilovke, prepálil francúzsku obranu a poslal Švajčiarov do dôležitého vedenia 3:1. Švajčiarsky kapitán si zastal túto pozíciu a s celým tímom ukázal, že to Slováci budú mať nesmierne ťažké.

Ivo Ruthemann – Druhý dvojgólový strelec Švajčiarska. Otváral skóre duelu so Švajčiarskom a v závere pridal druhý presný zásah. Hrá už svoj dvanásty šampionát kariéry, no stále patrí medzi najlepších útočníkov a najväčšie postavy šampionátov.

Evgeni Malkin – Útočník Pittsburghu zariadil tromi bodmi dôležité víťazstvo nad Lotyšmi. Rusi sa polovicu duelu trápili a nevedeli prestreliť dobre chytajúceho Masalskisa. Malkin však vymyslel prvý gól, dal dôležitý druhý a v tretej tretine pridal ďalší presný zásah. Na šampionáte bude určite patriť medzi najväčšie hviezdy.

Niklas Persson
– Patril mu záver duelu s Českom. V 51.minúte tečoval jeho strelu Lundqvist, v závere do prázdnej bránky stanovil konečný výsledok na 4:1. Napriek tomu, že nastupuje vo štvrtom útoku, patril medzi najlepších Švédov .

ZAUJALI AJ:
Henrik Zetterberg, Loui Eriksson, John Tavares, Ilja Nikulin, Ryan Lasch, Viktor Fasth (nebyť chyby pri góle, bol by s určitosťou v zostave dňa)