Main Content

MS V HOKEJI 2012: Analýza: Slovensko - USA (7.5.)

pondelok, 7. máj 2012 06:11 | Autor: David Pavlík

MS V HOKEJI 2012: Analýza: Slovensko - USA (7.5.)
MS V HOKEJI 2012: Analýza: Slovensko - USA (7.5.) | zdroj: David Pavlík pre Sport7.sk, foto SITA

Po dvoch tesných prehrách nás dnes čaká o 19.15 tretí duel na šampionáte, ako inak, s ďalším favoritom šampionátu, tímom USA. Prinášame vám predzápasovú analýzu tohto duelu.

Američania zatiaľ podávajú na fínsko – švédskom šampionáte  vynikajúce výkony. Po tom, čo v prvom zápase doslova rozdrvili Francúzsko, zdolali v druhom, ešte len štvrtýkrát v histórii šampionátov, silný kanadský tím. Naši prehrali oba doterajšie duely tesne, o jediný gól. Po prehre 2:3 s Kanadou sme dnes nestačili na Fínsko, ktorému sme podľahli 0:1. Verme však, že tretí duel prinesie prebudenie našich strelcov a brankári opäť podajú spoľahlivý výkon ako doteraz.

Medzi najlepších Američanov na turnaji zatiaľ patria najmä obranca Jack Johnson, ktorý strelil už tri góly, či útočníci Pacioretty , Stastny a Okposo. Naši si budú musieť dať pozor na všetky útočné formácie súpera, je ale treba priznať, že v tíme súpera chýbajú výrazné postavy NHL. Jednoznačne najviac času na ľade strávil v úvodných dvoch dueloch Jack Johnson, vyše 48 minút.  Nasledujú Faulk a Fowler s vyše 38 odohratými minútami.

Video zo zápasu USA - Kanada 5:4 po predĺžení


Naši v úvodných dvoch dueloch strelili len dva góly. Je ale treba pochváliť výborne chytajúcich brankárov. V prvom sa predviedol Hamerlík, ktorý pri prehre s Kanadou 2:3 zlikvidoval 27 striel. Pri prehre s Fínskom 0:1 kryl Ján Laco 21 z 22 striel. Najviac času na ľade strávili v úvodných dueloch obrancovia druhej formácie, Chára a Graňák – 42 minút. Ak sa ale na našu stranu v súboji s Američanmi prikloní strelecké šťastie, môžeme sa po dvoch neúspechoch tešiť z bodového zisku.

Súpiska slovenského tímu sa dnes rozrástla o meno Michala Handzuša. Skúsený center San Jose Sharks pricestoval do dejiska šampionátu so zdravotnými problémami, no vďaka injekciam a predovšetkým obrovskej túžbe hrať dnes opäť po roku oblečie reprezentačný dres. Handzuš by mal podľa najnovších informácií v prvom útoku nahradiť nevyrazného Marcela Hossu, a teda robiť centra Kopeckému a Radivojevičovi.

V bráne sa pravdepodobne objaví jeden z dvojice Hamerlík - Laco. Očakáva sa skôr štart Hamerlíka, ktorý má skúsenosti so zámorským hokejom. Koniec koncov tento argument zavážil aj pri jeho výbere do zápasu proti Kanade.

Video zo zápasu Slovensko - Fínsko 0:1

Na vlaňajšom šampionáte v Bratislave obsadil náš zajtrajší súper ôsmu priečku. V základnej skupine prehral len s neskorším finalistom, Švédskom. V osemfinálovej skupine síce USA podľahli Švajčiarsku i Kanade, ale výhra nad Francúzskom mu napokon zaručila miestenku medzi elitnou osmičkou. Tam však jeho cesta skončila, keď podľahli Česku hladko 0:4.

Pôjde o sedemnásty vzájomný duel v histórii. Naši vyhrali doposiaľ štyri duely, tri skončili nerozhodne a deväťkrát sme z ľadu odchádzali so sklonenými hlavami. Na MS sme odohrali šesť duelov. Vyhrali sme zatiaľ jediný duel, raz sa zrodila remíza a až štyrikrát sme prehrali.

Náš tip na tiket:Slovenský tím má zatiaľ na konte dve tesné prehry. Výkony sú síce výborné, no chýbajú body, ktoré nás v konečnom zúčtovaní môžu pripraviť o postup do štvrťfinále i o kvalifikáciu na ZOH. Bude záležať na našej hre v útoku. Ak by sa nám podarilo premeniť šance, ktoré sa naskytnú, brankár nášho tímu podá stopercentný výkon a v obrane to bude fungovať, mohli by sme zatiaľ neporazený tím USA zdolať. Tipujeme preto víťazstvo Slovenska v našej tipovacej lige s kurzom 3,40.