Main Content

MS V HOKEJI: Elitná zostava nedeľňajších zápasov (6.5.)

nedeľa, 6. máj 2012 23:10 | Autor: David Pavlík

MS V HOKEJI: Elitná zostava nedeľňajších zápasov (6.5.)
MS V HOKEJI: Elitná zostava nedeľňajších zápasov (6.5.) | zdroj: David Pavlík pre Sport7.sk, foto SITA

Aj tretí deň 76. majstrovstiev sveta v hokeji priniesol množstvo zaujímavých zápasov a výborných výkonov mnohých hráčov. Kto sa nám páčil najviac? Vybrali sme pre vás ideálnu formáciu dňa. Máte iný názor? Napíšte ho do komentárov.

Petri Vehanen – Hlavný strojca víťazstva nad Slovenskom. Nepustil za svoj chrbát ani jednu z 26 striel nášho tímu. Po dueli bol zaslúžene vyhlásený za najlepšieho hráča domácich. Fíni tak stále neinkasovali.

Kevin Hecquefeuille
– Do zostavy dňa dnes vyberáme aj tohto obrancu francúzskeho výberu. V dôležitom súboji s Kazachstanom strelil dva góly a už v predstihu tak výrazne priblížil zotrvanie svojho tímu v elitnej skupine MS. Je tretím najvyťaženejším hráčom tímu, verme však, že v súboji s našimi sa nepresadí.

Andrej Sekera
– Slovenský zadák hrajúci v Buffale sa síce v dueli s Fínskom bodovo nepresadil, no patril medzi našich najlepších hráčov. Hral s veľkým prehľadom , nerobil ľahké chyby a často podporoval aj útok.

Simon Moser
– Švajčiari dnes vydreli tesné víťazstvo 3:2 nad Bieloruskom. Hlavnou mierou sa o to pričinil strelec dvoch gólov, Simon Moser. Krídlo prvého útoku sa postaralo o prvé dva zásahy svojho tímu a patril medzi najlepších hráčov na ľade.

Aleksejs Širokovs
– Strelec víťazného gólu v súboji s Nemeckom. Lotyši po dobrom začiatku stratili náskok 2:0, no center druhého útoku v 53.minúte definitívne naklonil misky váh  na lotyšskú stranu. Vďaka výhre má tak jeho tím reálnu šancu pomýšľať na štvrťfinále. Do konca je ale ešte veľa duelov.

Giulio Scandella
– A vo formácii dňa dnes nesmie chýbať 28-ročný útočník Talianska, Giulio Scandella. So svojím tímom sa dnes postaral o najväčšie prekvapenie, keď dokázali po predĺžení zdolať favorizované Dánsko. Scandella pridal k zisku dvoch asistencií aj víťazný gól, keď v predĺžení ušiel celej dánskej obrane.

ZAUJALI AJ :
Ján Laco, Evgeni Malkin, Matt de Marchi, Jesper Jensen, Laurent Meunier, Jonas Holos, Kai Hospelt, Janis Sprukts, Miks Indrasis, John Tripp