Main Content

Manchester City sa dohodol s Nike

pondelok, 7. máj 2012 11:47 | Autor: Jakub Vaverka

Manchester City a firma Nike v piatok popoludní oznámili, že podpísali zmluvu o vzájomnej spolupráci od sezóny 2013/2014.

Pre fanúšikov to znamená to, že v budúcej sezóne naposledy uvidíme Citizens v dresoch od anglickej spoločnosti Umbro. Po skončení nasledujúceho ročníka budú všetky tréningové topy, dresy a doplnky niesť značku americkej firmy Nike.

Doterajšia spolupráca Eastlands s Umbrom trvá od roku 2009, pričom je jasné, že v roku 2013 minimálne na šesť rokov skončí, pretože zmluva Manchestru City s Nike nadobudne trvanie od spomínaného roku 2013 do 2019.

Charlie Denson, ktorý pracuje v Nike na popredných miestach tento „sobáš“ velebí. „Sme nadšení vzťahom medzi City a Nike, pričom chceme stavať na úspešnej spolupráci tohto tímu s Umbrom.“

John MacBeath, ktorý zastupuje stranu Citizens taktiež neskrýval spokojnosť.  „Sme taktiež šťastní, že sme posilnili náš vzťah s Nike rodinou.“

Manchester City bude o rok ďalším mužstvom v anglickej najvyššej súťaži, ktoré uzavrelo spoluprácu s Nike. Do dnešného dňa tak učinili Manchester United, Arsenal a Aston Villa.