Main Content

Správy dňa z anglickej Premier League (7.5.)

pondelok, 7. máj 2012 12:29 | Autor: Martin Gregor

Správy dňa z anglickej Premier League (7.5.)
Správy dňa z anglickej Premier League (7.5.) | zdroj: Martin Gregor pre Sport7.sk

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z najpopulárnejšej futbalovej ligy na svete - anglickej Premier League.

MANCHESTER CITY: Roberto Mancini po včerajšej výhre nad Newcastlom (0:2) po prvýkrát priznal, že osud majstrovského titulu má teraz v rukách jeho tím a nie Manchester United. Pokiaľ Citizens v nedeľu porazia doma Queens Park Rangers a Manchester United neurobí obrovský zázrak a nevyhrá nad Sunderlandom vonku aspoň 10 gólovým rozdielom titul bude patriť bledomodrej časti Manchestru.

MANCHESTER CITY: Neuveriteľnú čiastku peňazí chce ponúknuť Manchester City Robinovi Van Persiemu, ak prestúpi k nim na Etihad Stadium. Podľa britských médií sú Citizens pripravený platiť Van Persiemu 250 tisíc libier týždenne.

MANCHESTER UNITED: Alex Ferguson si dobre uvedomuje, že jeho mužstvo už nemá osud vo vlastných rukách a o tom, či United vyhrajú ligový titul rozhodne zápas Manchestru City s QPR. Ferguson však dúfa, že QPR sa postará o malý zázrak a Citizens oberú o body. Najmenšiemu londýnskemu klubu v Premier eague by malo podľa Fergusona pomôcť aj to, že klub vedie Mark Hughes, ktorý viedol Manchester City, kým ho dosť zvláštnym spôsobom neprepustili na úkor Roberta Manciniho. Príde Hugsesov čas odplaty v najnehodnejší možný termín pre City?

ARSENAL: Súčasnou prestupovou prioritou Arsenalu ostáva získanie Clinta Dempseyho z Fulhamu. Americký reprezentačný stredopoliar však podľa najnovších informácií práve rokuje s Fulhamom na predĺžení kontraktu.

LIVERPOOL:
Vedenie The Reds si uvedomuje, že pred budúcou sezónou potrebuje skvalitniť útok, ak chce konečne postúpiť do Ligy majstrov. Liverpool by pretorád zabojoval o útočníka Aston Villy Darrena Benta, ktorý mal počas tejto sezóny zdravotné problémy.

LIVERPOOL:
Pozícia Kennyho Dalgisha na lavičke The Reds už nie je taká neotrasiteľná, ako sa zdalo len nedávno. Po tom, čo Liverpool nevyhral FA Cup a neuspel ani v domácej súťaži si s nim plánuje po sezóne vedenie klubu sadnúť za stôl a zhovárať sa s ním o tom, čo môže klubu ešte ponúknuť, aby v budúcej sezóne Liverpool konečne postúpil do Ligy majstrov.

CHELSEA:
Ak sa londýnskej Chelsea podarí vyhrať Ligu majstrov majiteľ klubu Roman Abramovič nebude mať na výber a bude musieť ponúknuť Robertovi Di Matteovi trvalý post hlavného trénera Chelsea, myslí si John Terry.

CHELSEA:
Podľa Franka Lamparda je Didier Drogba nenahraditeľným mužom v zostave The Blues a vedenie klubu musí v lete spraviť absolútne všetko pre to, aby ho udržalo v tíme aj na nasledujúce obdobie.

TOTTENHAM: Obranca Jan Vertonghen z Ajaxu Amsterdam určite zamieri cez leto do anglickej Premier League, no ešte nie je isté, ktorému klubu sa ho podarí získať. Belgický obranca spomína najmä Tottenham, no nevylučuje ani iné alternatívy. ,,Niečo mám dohodnuté s Tottenhamom, ale aj ďalšie kluby majú o mňa záujem,” vyhlásil.