Main Content

Ferguson sa bojí, že mu Mancini v lete vyfúkne hráčov

pondelok, 7. máj 2012 12:50 | Autor: Anton Martinka

Ferguson sa bojí, že mu Mancini v lete vyfúkne hráčov
Ferguson sa bojí, že mu Mancini v lete vyfúkne hráčov | zdroj: Anton Martinka pre Sport7.sk

Šéf Červených diablov sa obáva, že v lete sa jeho mestský rival Manchester City pokúsi United vyfúknuť hráčov. Mancini a Ferguson sa pobijú najmä o získanie Luku Modriča a Edena Hazarda.

Sir Alex Ferguson bude chcieť cez leto dotiahnuť do svojho tímu najmä dvojicu stredopoliarov Luku Modrica z Tottenhamu a Edena Hazarda z Lille. Na tieto prestupy by šéf Manchestru United rád minul dokopy približne 65 miliónov eur. O Modriča s Hazardom sa však zaujímajú aj Citizens, o ktorých je známe, že vedia ponuky svojich konkurentov s prehľadom prebiť.

Ferguson tiež priznáva, že sa cez leto budú usilovať o podpísanie nových zmlúv s trojicou súčasných opôr United - Darrenom Fletcherom, Raynom Giggsom a Paulom Scholesom.

Fergusonove starosti s prestupovými praktikami Cititzens sú oprávnené, nakoľko Manchester City minulý rok Červeným diablom vyfúkol Samira Nasriho, ktorému učaroval plat 175 000 libier týždenne.

“Nikto sa nemôže vyrovnať finančnej sile Manchestru City, nikto. Prestupový trh je doslova šialený a práve kluby ako City ho šialeným vytvárajú. Oni si môžu dovoliť kúpiť každého hráča a označiť každého hráča za svoj cieľ. Tým to robia ostatným tímom veľmi ťažké,“ povedal 70- ročný tréner Manchestru United pre The Mail on Sunday.

“Nepochybujem o tom, že prinesieme do nášho klubu nových hráčov. Možno dvoch alebo troch, záleží to od situácie na prestupovom trhu. Musíme sa na to pripraviť a vysporiadať sa s tým,“ pokračoval.

“Zameriame sa predovšetkým na mladých a perspektívnych hráčov, keďže éra Giggsa a Scholesa sa blíži ku koncu. To je to, v čom sme dobrí.“

Okrem Hazarda, ktorý je sledovaný viacerými futbalovými gigantmi obrátil šéf United svoju pozornosť aj na Nikolasa Gaitana z Benficy Lisabon. Niektoré média dokonca tvrdia, že United už Hazarda aj Gaitana presvedčili, podobne ako ich zamestnávateľov.

Manchester United má v porovnaní s Citizens jednu nepatrnú výhodu. Kým City si ešte len budujú svoju povesť veľkoklubu byť hráčom Manchestru United so sebou prináša automaticky veľkú prestíž. Mnoho súčasných hviezd odmala snívalo o tom, že budú hrávať za United, kým o City vtedy ani len neuvažovali.