Main Content

MS V HOKEJI: Elitná zostava pondelňajších zápasov (7.5.)

pondelok, 7. máj 2012 22:32 | Autor: David Pavlík

MS V HOKEJI: Elitná zostava pondelňajších zápasov (7.5.)
MS V HOKEJI: Elitná zostava pondelňajších zápasov (7.5.) | zdroj: David Pavlík pre Sport7.sk, foto SITA

Štvrtý deň šampionátu priniesol Slovensku obrovskú radosť. V treťom dueli sme si pripísali premiérové víťazstvo, keď sme si poradili s USA 4:2. Hrali sa aj ďalšie tri duely a ako tradične sme pre vás pripravili ideálnu formáciu. Súhlasíte s ňou? Máte iný názor? Vyjadrite ho v komentároch.

BRANKÁR

JÁN LACO
– Jeden zo strojcov nášho cenného víťazstva nad USA. Zneškodnil 18 z 20 striel amerických hráčov, najviac sa zaskvel pri čistej šanci Stastneho v 11.minúte. Brankár, ktorý v minulej sezóne obliekal dres HC Lev Poprad , urobil obrovský pokrok a prepracoval na post slovenskej jednotky. Po šampionáte o neho bude určite obrovský záujem.

OBRANCOVIA

JONAS HOLOS – Nórsky obranca poslal tvrdou strelou duel s Českom do predĺženia a vybojoval tak pre svoj tím po dvoch prehrách premiérový bod na tomto šampionáte. Pridal aj asistenciu. Je jedným z najvyťažovanejších hráčov severského tímu a potvrdzuje pozíciu lídra.

ZDENO CHÁRA
– Druhé slovenské meno v našom výbere. ,,Bostonský obor,, podal výborný výkon a dirigoval našu defenzívu. Pripísal si dva plusové body a po dueli bol zaslúžene vyhlásený za najlepšieho hráča nášho tímu. Na ľade strávil viac ako 27 minút !

ÚTOČNÍCI

RYAN NUGENT-HOPKINS –
Obrovský talent kanadského hokeja dnes nesmie chýbať v ideálnej formácii dňa. V apríli oslávil 19 rokov a už v tomto veku žiari na svetovom šampionáte vo Švédsku a Fínsku. Tretí útok Kanady zaznamenal pri víťazstve 7:2 nad Francúzskom až päť gólov, tento mladý útočník strelil dva góly a pridal jednu prihrávku.

PATRICK SHARP
– Center tretieho kanadského útoku. Zaznamenal neuveriteľných päť bodov, keď strelil jeden gól a až štyrikrát sa postaral o gólovú asistenciu. Po zápase úplne zaslúžene vyhlásený za najlepšieho hráča Kanady.

LOUI ERIKSSON
– Krídlo prvého švédskeho útoku sa dvomi gólmi a asistenciou podieľalo na víťazstve 6:4 nad dánskym výberom. Švédi tak naďalej kráčajú domácim šampionátom bez straty bodu, Eriksson aj v treťom zápase patril medzi najsvetlejšie zjavy.

ZAUJALI AJ: Milan Bartovič, Michael Frolík, Paul Stastny, Nichlas Hardt, Johan Franzen, Viktor Stalberg