Main Content

MS V HOKEJI: Elitná zostava utorkových zápasov (8.5.)

utorok, 8. máj 2012 22:47 | Autor: David Pavlík

MS V HOKEJI: Elitná zostava utorkových zápasov (8.5.)
MS V HOKEJI: Elitná zostava utorkových zápasov (8.5.) | zdroj: David Pavlík pre Sport7.sk, foto SITA

Aj piaty deň MS v hokeji nám priniesol štyri zaujímavé duely, v ktorých sa v skvelom svetle predviedlo množstvo hráčov. Vybrali sme pre vás ideálnu formáciu tohto dňa. Súhlasíte s našim výberom alebo máte iný názor? Vyjadrite sa v komentároch.

BRANKÁR

Semyon VARLAMOV
– Ruský brankár bol hlavným strojcom vydretého víťazstva nad Nemeckom 2:0. Zneškodnil všetkých 30 striel súpera a zaznamenal premiérový shotout na tomto šampionáte. Odchytal zatiaľ všetkých 180 minút. Golman Colorada Avalanche bol po dueli zaslúžene vyhlásený za ruskú hviezdu zápasu.

OBRANCOVIA

Oskars BARTULIS
– Lotyšský obranca zaznamenal gól a asistenciu pri víťazstve 5:0 nad Talianskom. Na ľade strávil najviac zo všetkých hráčov a patril medzi najlepších a najviac strieľajúcich hráčov víťaza.

Ilya NIKULIN
– Najvyťaženejší hráč Ruska na svetovom šampionáte vo Švédsku a Fínsku. Pri víťazstve nad Nemeckom síce nebodoval, no spolu s obrannými kolegami a golmanom Varlamovom udržal čisté konto. V defenzíve bol bezchybný a potvrdil, že céčko na drese nosí úplne zaslúžene.

ÚTOČNÍCI


Miks INDRASIS
– Útočník elitnej lotyšskej formácie patrí medzi najlepších hráčov šampionátu. Pri hladkom víťazstve 5:0 nad Talianskom zaznamenal dva body za gól a asistenciu. Na konte má tak už päť bodov a v tabuľke produktivity je medzi elitnou päťkou. Lotyši tak po výhre nad Nemeckom zaznamenali druhé víťazstvo a živia reálnu šancu na postup do štvrťfinále.

Jarkko IMMONEN
– Center druhého fínskeho útoku sa postaral o dva presné zásahy pri víťazstve 5:2 nad tímom Švajčiarska. Pre domáci tím je to už tretie víťazstvo na šampionáte, a tak zatiaľ pevným krokom kráča za obhajobou vlaňajšieho titulu z Bratislavy. Domáci výber tak inkasoval až v treťom zápase na šampionáte, keď si predtým brankári udržali čisté kontá v dueloch s Bieloruskom a našim tímom.

Valtteri FILPPULA –
Fínske krídlo prvého útoku sa rovnako ako Immonen postaralo o dva presné zásahy svojho mužstva. Pre forwarda Detroitu to boli vôbec prvé dva body na domácom šampionáte. Po dueli zaslúžene vyhlásený za najlepšieho hráča stretnutia.

ZAUJALI AJ:
Evgeni Malkin, Vadim Krasnoslobodtsev, Konstantin Koltsov, Krisjanis Redlihs, Jussi Jokinen