Main Content

Devils vyradili Philadelphiu, nepomohol ani Andrej Meszároš

streda, 9. máj 2012 07:30 | Autor: TASR

Hokejisti New Jersey si prvýkrát od roku 2003 zahrajú vo finále Východnej konferencie zámorskej NHL. O svojom postupe rozhodli v utorňajšom zápase číslo 5 s Philadelphiou, ktorý vyhrali 3:1.

V sérii na štyri víťazstvá uspeli Devils pomerom 4:1. Do zostavy Flyers sa vrátil po zranení a liečbe chrbta Andrej Meszároš, ale ani jeho návrat nepomohol tímu k vybojovaniu si pokračovania sezóny.

Meszároš v prvom stretnutí od 1. marca odkorčuľoval takmer 20 minút, prezentoval sa dvoma strelami.

Devils budú hrať o konferenčný titul šiestykrát v 30-ročnej histórii klubu. Vo finále nastúpia proti lepšiemu zo súbojov New York Rangers a Washingtonu. Štyridsaťročný brankár Martin Brodeur mal v utorok 27 úspešných zákrokov.

O výsledku rozhodla chyba brankára Iľju Bryzgalova, ktorý za stavu 1:1 v 13. min pri snahe rýchlo rozohrať nahodený puk trafil len Davida Clarksona, ktorý dal veľmi lacný gól. Flyers sa nedokázali presadiť strelecky, v ich tíme najmä pri presilovkách citeľne chýbal potrestaný Claude Giroux.

Výsledok utorkového stretnutia 2. kola play-off zámorskej hokejovej NHL:

VÝCHODNÁ KONFERENCIA

Philadelphia - New Jersey 1:3 (1:2, 0:0, 0:1) - konečný stav série: 1:4, New Jersey postúpilo do finále Východnej konferencie
Góly: 8. Talbot (B. Schenn, Briere) - 10. Salvador (Henrique, Kovaľčuk), 13. Clarkson, 45. Kovaľčuk (Henrique, Zubrus)



© WEBNOVINY