Main Content

NHL: V sezóne 2010/11 pod holým nebom možno až 2 duely

sobota, 29. máj 2010 12:09 | Autor: TASR

Už štvrté pokračovanie prestížnej série Winter Classic v zámorskej hokejovej NHL bude mať v prvý deň roka 2011 naozaj kvalitné obsadenie - proti sebe sa totiž postavia Pittsburgh so Sidneyom Crosbym a Washington s Alexandrom Ovečkinom.

Dve momentálne vari najväčšie hviezdy najstaršej profesionálnej severoamerickej súťaže by mali byť hlavným lákadlom duelu na Nový rok, ktorý je už tradičnou súčasťou sezóny v profilige. Informáciu oznámil v piatok komisár NHL Gary Bettman, priniesla ju oficiálna stránka tejto súťaže. Duel medzi víťazom Prezidentskej trofeje pre najlepší tím základnej časti v aktuálnom ročníku najprestížnejšej hokejovej ligy planéty Washingtonom a minuloročným víťazom Stanleyho pohára sa uskutoční na štadióne Heinz Field v Pittsburghu.

S pravidelnými duelmi pod holým nebom začala NHL v roku 2008, vtedy sa na štadióne Ralpha Wilsona v New Yorku proti sebe stretli Buffalo a Pittsburgh (1:2 po samostatných nájazdoch). V aktuálnej sezóne, ktorej vyvrcholenie odštartujú v sobotu prvým zápasom finálovej série Chicago a Philadelphia, sa na Nový rok proti sebe vo Fenway Parku postavili domáci Boston a Philadelphia. Úspešnejšie v tomto meraní síl boli "medvede", ktoré triumfovali 2:1 po predĺžení.

Vedenie NHL však uvažuje aj o druhom stretnutí hranom pod holým nebom a na júnovom zasadnutí by mal o tejto možnosti rokovať výbor profiligy. Stretnutie v rámci Heritage Classic by sa malo uskutočniť 20. februára na štadióne McMahon v Calgary. Proti sebe by mali nastúpiť domáce "plamene" s Montrealom Canadiens. Išlo by o vôbec prvé stretnutie NHL pod holým nebom v Kanade od roku 2003. V novembri toho roka sa totiž v Edmontone stretli na Commonwealth Stadium domáci "olejári" a Montreal Canadiens (3:4). Išlo o vôbec prvý zápas základnej časti NHL odohraný pod holým nebom. Inšpiráciou zorganizovať takéto podujatie bol pre vedenie profiligy úspech takéhoto súboja medzi univerzitnými mužstvami University of Michigan a Michigan State University v roku 2001. Stretnutie s prívlastkom "Cold War" (Studená vojna) sledovalo na štadióne Spartan Stadium vtedy rekordných 74 544 divákov.