Main Content

Rafael Nadal suverénne zvládol premiéru na modrej antuke

streda, 9. máj 2012 18:30 | Autor: TASR

Španielsky tenista Rafael Nadal presvedčivo zvládol svoju premiéru na modrej antuke. V stredajšom zápase 2. kola dvojhry na turnaji ATP World Tour Masters 1000 Mutua Madrid Open v Madride zdolal víťaza koncoročného "výberového" šampionátu 2009 Nikolaja Davydenka z Ruska za 81 minút na hlavnom dvorci Manola Santanu 6:2, 6:2. V 1. kole mal ako nasadená dvojka tohto podujatia voľno.

Dvadsaťpäťročný ľavoruký Malorčan znížil v bilancii zo vzájomných oficiálnych duelov na 5:6 (na sypkom podklade však vedie 4:0), sériu nezdarov proti 30-ročnému ukrajinskému rodákovi Davydenkovi, teraz až 54. v renkingu (v minulosti bol aj na 3. priečke), zastavil na hodnote štyri.

Desaťnásobný grandslamový šampión Nadal ťahá na svojom najobľúbenejšom povrchu šnúru 21 úspechov. Na najpomalšom podklade naposledy prehral vlani v máji vo finále v Ríme so Srbom Novakom Djokovičom, ktorý ho predtým prekonal aj v dueli o titul v španielskej metropole - vtedy ešte na červenej antuke.

Víťaz predchádzajúcich turnajov v Monte Carle a Barcelone Nadal od začiatku patrí k najhlasnejším kritikom madridskej farebnej novinky, o ktorej spomenutý obhajca trofeje Djokovič v utorok po svojom úspešnom vstupe do turnaja vyhlásil, že nabudúce si buď dá futbalové kopačky alebo privolá na pomoc Chucka Norrisa.

Nadal má v tejto sezóne na antuke štatistiku 11:0 na zápasy a 22:0 na sety. V osemfinálovom 3. kole určite bude čeliť hráčovi s rovnakým garde - úspešnému zo súboja Fernando Verdasco (Šp.-15) - Alejandro Falla (Kol.).

Dvojhra - 2. kolo:

Rafael Nadal (Šp.-2) - Nikolaj Davydenko (Rus.) 6:2, 6:2 za 81 minút

© WEBNOVINY