Main Content

MS V HOKEJI: Elitná zostava stredajších zápasov (9.5.)

streda, 9. máj 2012 22:26 | Autor: David Pavlík

MS V HOKEJI: Elitná zostava stredajších zápasov (9.5.)
MS V HOKEJI: Elitná zostava stredajších zápasov (9.5.) | zdroj: David Pavlík pre Sport7.sk, foto SITA

Aj šiesty deň MS v hokeji priniesol množstvo zaujímavých zápasov a pozoruhodných výkonov jednotlivých hráčov. V hre bol aj náš tím, ktorý si v ťažkom dueli poradil s Kazachstanom 4:2 a na konto si pripísal dôležité tri body.



Pripravili sme pre vás ideálnu formáciu tohto dňa. Súhlasíte s našim výberom alebo máte iný názor ? Vyjadrite sa v komentároch.

BRANKÁR

Cam WARD – Brankár Kanady hájil svätyňu tímu v súboji proti Švajčiarsku. Favorit vydrel víťazstvo 3:2 , pričom Ward zneškodnil 28 striel švajčiarskych hráčov. Pri víťaznom góle Getzlafa si dokonca pripísal bod za asistenciu.

OBRANCOVIA

Erik KARLSSON
– Obranca Ottawy Senators pomohol domácemu Švédsku k triumfu nad Nemcami. Počas celého šampionátu jeden z najaktívnejších strelcov, no napokon to tam padlo až dnes. Jeden z veľkých talentov svetového hokeja, v sezóne nazbieral v NHL 78 bodov a je spolu s Chárom a Weberom nominovaný na Norris Trophy pre najlepšieho obrancu.

Dominik GRAŇÁK
– Slovenský obranca po dueli s USA otváral skóre aj v dueli s kazašským výberom. Ku gólu z druhej minúty naviac pridal asistenciu pri góle Libora Hudáčka a po stretnutí bol zaslúžene vyhlásený za nášho najlepšieho hráča.

ÚTOČNÍCI

Johan FRANZEN
– Domáce Švédsko naďalej valcuje. Pripísalo si už štvrtú výhru , keď si bez väčších problémov poradilo s nebezpečným Nemeckom. Medzi najlepších hráčov patril Johan Franzen, ktorý najprv šikovným clonením dopomohol ku gólu Karlsonnovi, za stavu 4:2 potom sám pridal presný zásah.

John TAVARES
– Kanadský center elitného útoku pomohol gólom a asistenciou k spomínanému triumfu nad Švajčiarskom. Celkovo má po štyroch dueloch základnej skupiny na konte už šesť kanadských bodov za dva góly a štyri asistencie.

Tomáš KOPECKÝ
– Hrdina slovenského tímu v súboji s Kazachstanom. V 49.minúte sa najprv postaral o víťazný gól, 13 sekúnd pred koncom zápasu naviac druhým presným zásahom pečatil v prečíslení po prihrávke Handzuša na konečných 4:2.

ZAUJALI AJ:
Jordan Eberle, Yevgeni Rymarev, Libor Hudáček, Mats Trygg, Goran Bezina, Damien Brunner, Patrick Thoresen