Main Content

Ferdinandovi pomohlo vyradenie z tímu pred EURO 2000

sobota, 29. máj 2010 13:34 | Autor: TASR

Byť v predbežnej nominácii, no napokon sa nedostať na svetový šampionát v Juhoafrickej republike - to čaká aj siedmich anglických reprezentantov, ktorých tréner Fabio Capello nebude môcť zobrať na MS.

Reprezentáciu "Albionu" čaká v nedeľu v rakúskom Grazi priateľské medzištátne stretnutie s Japonskom, po ňom už bude musieť taliansky kouč oznámiť konečnú nomináciu na majstrovstvá sveta. A že to nemusí byť ľahká záležitosť, zažil na vlastnej koži v roku 1998 vtedajší kouč Anglicka Glenn Hoddle. Ten totiž vyradil z nominácie na svetový šampionát Paula Gascoigna a prchký stredopoliar mu to na hotelovej izbe "riadne okorenil".

"Je to nepríjemná situácia," skonštatoval jeden z pilierov zadných radov Angličanov i Manchestru United Rio Ferdinand a pokračoval: "Je to tlak. Chcete sa dostať na šampionát, robíte pre to všetko. Sám som zažil, keď ma pred EURO 2000 vyradili z tímu. Pokazilo mi to celé leto. Potom som to však hodil za hlavu a vrátil sa do tréningového procesu. Viac som sa snažil, makal som a stal sa zo mňa ešte lepší hráč. Toto isté som povedal aj našim mladíkom."