Main Content

MS V HOKEJI: Elitná zostava štvrtkových zápasov (10.5.)

štvrtok, 10. máj 2012 22:43 | Autor: David Pavlík

MS V HOKEJI: Elitná zostava štvrtkových zápasov (10.5.)
MS V HOKEJI: Elitná zostava štvrtkových zápasov (10.5.) | zdroj: David Pavlík pre Sport7.sk, foto SITA

Je za nami ďalší deň hokejového šampionátu vo Švédsku a Fínsku. Slovensko malo pauzu, no odohrali sa štyri duely, po dva z oboch skupín. Ako tradične sme pre vás pripravili ideálnu formáciu dňa. Súhlasíte s našim výberom?

BRANKÁR

Konstantin BARULIN – V súboji Ruska s Dánskom sme boli svedkami obrovského množstva striel. Rusi vyslali na Nielsena neuveriteľných 52 pukov, Dáni na Barulina 36. Golman Atlantu Mytišči pustil za svoj chrbát len jednu z nich a bol tak hlavným strojcom povinného víťazstva 3:1. Rusi spolu s domácim Švédskom kráčajú v B-skupine turnajom bez straty bodu.

OBRANCOVIA

Juuso HIETANEN – Obranca domáceho Fínska prispel gólom a asistenciou k vysokému víťazstvu nad outsiderom z Francúzska 7:1. Domáci tím tak podobne ako Švédsko a Rusko patrí k mužstvám, ktoré nestratilo počas úvodných štyroch duelov ani bod.

Dmitri KALININ
– Strelec tretieho gólu pri víťazstve nad Dánskom 3:1. Ruský obranca je tretím najvyťaženejším hráčom svojho tímu na prebiehajúcom šampionáte a lídrom hodnotenia +/- . Rusi v obrane s hráčmi ako Kalinin a Nikulin patria medzi najlepšie brániace tímy.

ÚTOČNÍCI

Mikhail GRABOVSKI
– Bielorusko síce prehralo s USA 3:5, no útočník pôsobiaci v Toronte prihral na všetky góly svojho tímu. V sobotňajšom dueli proti Slovensku však bude mať tím Bieloruska k dispozícii aj šikovných bratov Kosticynovcov, pôsobiacich v Nashville.

Justin ABDELKADER
– V tíme USA zažiaril pri spomínanom víťazstve nad Bieloruskom center Detroitu, Justin Abdelkader. Pripísal si gól a asistenciu a po dueli bol zaslúžene vyhlásený za najlepšieho muža svojho tímu. Američania sa v našej A-skupine dostali o jednu priečku pred nás, na tretiu pozíciu.

Mikko KOIVU
– Fínsky kapitán naplno zažiariL pri povinnom víťazstve nad Francúzskom. Na triumfe 7:1 sa podieľal gólom a tromi asistenciami a tak sa nikto nemohol čudovať, že pri vyhlasovaní najlepších hráčov jednotlivých tímov zaznelo práve jeho meno. Je najvyťaženejším hráčom domáceho tímu v priebehu šampionátu.

ZAUJALI AJ:
Jussi Jokinen, Simon Nielsen, Max Pacioretty, Milan Michálek, Edgars Masalskis