Main Content

Hlasy hráčov a trénerov po prípravnom zápase Slovensko - Kamerún

sobota, 29. máj 2010 18:31 | Autor: TASR

Hlasy hráčov a trénerov po prípravnom zápase Slovensko - Kamerún
Hlasy hráčov a trénerov po prípravnom zápase Slovensko - Kamerún | zdroj: SITA

Slovenská futbalová reprezentácia sa dnes popoludní v Klagenfurte stretla s výberom Kamerúnu v prvom z dvoch prípravných zápasov pred MS v JAR. Slováci remízovali s africkým tímom 1:1, hoci keby rozhodca uznal regulárny gól Šestáka z úvodu druhého polčasu mohli sme aj vyhrať. Prečítajte si hlasy hráčov a trénerov po tomto zápase.

Vladimír Weiss ml. (stredopoliar Slovenska): "V druhom polčase, keď som naskočil na ihrisko, nás súper trochu pritlačil. Škoda, že sme v závere inkasovali, lebo to ani nebola až taká veľká chyba. Kamerun bol dosť nepríjemný súper. Myslím si, že celkovo to bol vynikajúci zápas v rámci prípravy na majstrovstvá sveta."

Marek Čech (obranca Slovenska): "Úroveň dnešného zápasu bola veľmi dobrá, čo nám vyhovuje, pretože len v konfrontáciách s takýmito súpermi môžeme výkonnostne rásť. Je dôležité čo najlepšie sa pripraviť na úvodný duel MS s Novým Zélandom. Myslím si, že stretnutie s Kamerunom sme zvládli, aj keď škoda tej remízy, ktorú spôsobil inkasovaný gól až v závere. Tréneri nás na Kamerun dobre pripravili. Hovorili, že budú hrať na krátke prihrávky, čo sa aj potvrdilo. Dá sa teda povedať, že nás ničím neprekvapili."

Marek Hamšík (kapitán Slovenska): "Dnešný zápas vnímame v podstate pozitívne, ale boli tam aj negatívne veci a tie musíme zlepšiť. Musíme viac držať loptu, pretože sme ju dokázali rýchlo odovzdať súperovi a potom sme sa natrápili na jej opätovné získanie. Na druhej strane, bránili sme celkom dobre a Kamerun sme nepustili do čistých gólových šancí. V ďalších zápasoch však budeme musieť viac útočiť."

Peter Pekarík (obranca Slovenska): "Spokojnosť mohla byť ešte väčšia, pretože sme to mali dobre rozohraté. Vyhrávali sme 1:0, no v 83. min sme inkasovali a na to si budeme musieť dávať veľký pozor. Kamerun nás výborne preveril v defenzíve a myslím si, že tento zápas splnil svoj účel. Tréner nám prízvukoval, aby sme si v úvodných minútach hráčov Kamerunu trochu oťukali, čo sa nám podarilo. Strelili sme gól a dá sa povedať, že v prvom polčase sme mali hru prakticky pod kontrolou. V druhom dejstve to už tak nebolo. Fyzicky bol tento zápase veľmi náročný, hráči Kamerunu sú silní a potvrdili to aj proti nám."

Juraj Kucka (stredopoliar Slovenska): "Myslím si, že spokojnosť môže byť. Na druhej strane nás môže mrzieť vyrovnávajúci gól v závere. Súper bol veľmi kvalitný a v druhom polčase nás mal pod kontrolou. Ešte rozhodne máme na čom pracovať. Hráči Kamerunu sú veľmi silní aj rýchli - niekedy mi to vyšlo a odstavil som ich od lopty, inokedy zase nie. V druhom polčase sme museli veľa behať, napádať ich a byť kompaktní v strede poľa, takže aj ja osobne som už mal toho dosť."

Ján Ďurica (stopér Slovenska): "Myslím si, že sme podali kvaliný výkon proti dobrému súperovi. Ťažko povedať, či je to zaslúžená remíza, keďže súper prakticky nemal žiadnu vyloženú šancu. Inkasovali sme len z akejsi pološance, pri ktorej sa nám navyše zranil brankár, čo dvojnásobne mrzí. Kamerun ukázal svoju kvalitu, v druhom polčase nás dosť pritlačil. Ja som vždy cítil, že sem patrím. Pracoval som na sebe, aj keď som nehrával. Teraz som stopercentne pripravený na Afriku."

Stanislav Šesták (útočník Slovenska): "S výsledkom môžeme byť spokojní, hoci sme mohli aj vyhrať. Ak by som premenil šancu na 2:0, podľa mňa by sme zápas už zvládli. Žiaľ, po jednej chybičke sme dostali vyrovnávajúci gól. Myslím si, že súper nemal žiadne vyložené šance. Ja osobne som presvedčený, že môj gól bol, lebo lopta sa odrazila za bránkovú čiaru. Rozhodca ho však neuznal. Súper bol fyzicky veľmi silný, individuálne tiež dobre pripravený. Dá sa však povedať, že sme hrali vyrovnanú partiu. Teším sa na domáci zápas s Kostarikou - verím, že bude plno a s našimi fanúšikmi sa pred odchodom na MS rozlúčime dobrým výkonom."

Erik Jendrišek (útočník Slovenska): "Proti ťažkému súperovi sme rýchlo viedli 1:0. Herne to nebolo najlepšie, ale vychádzali sme zo zabezpečenej obrany. Vypracovali sme si dve-tri šance po kontrách a jednu z nich sme aj premenili. Ja som preto išiel do kabíny s dobrým pocitom. Škoda, že sme potom inkasovali vyrovnávajúci gól a ešte sme aj prišli o zraneného brankára Dušana Kuciaka."

Paul Le Guen (tréner Kamerunu): "Som naozaj spokojný s dosiahnutým výsledkom. Slovensko má kvalitný tím, čo potvrdil aj na ihrisku. Myslím si, že sme zaslúžene vyrovnali, škoda, že až v závere zápasu. Na ihrisku sme ukázali bojovnosť, nevzdávali sme sa, čo je pred blížiacimi sa majstrovstvami sveta veľmi dôležité. So Samuelom Eto´om v zostave budeme ešte silnejší."

Vladimír Weiss st. (tréner Slovenska):
"Bol to výborný zápas s kvalitným súperom. Kamerun patrí ku svetovej špičke, preto sme museli poctivo brániť. Keby sme otvorili hru, pykali by sme. Mrzí ma inkasovaný gól, zranenie Dušana Kuciaka i naša nepremenená šanca na 2:0. Kucka dokázal, že si zaslúži účasť na šampionáte. Je naozaj výborne fyzicky pripravení. Hrali sme v podstate bez útočníkov. Hološko a Vittek sú zranení. Mrzí ma, že sme nedokázali zvíťaziť."