Main Content

MS V HOKEJI: Elitná zostava piatkových zápasov (11.5.)

sobota, 12. máj 2012 01:04 | Autor: David Pavlík

MS V HOKEJI: Elitná zostava piatkových zápasov (11.5.)
MS V HOKEJI: Elitná zostava piatkových zápasov (11.5.) | zdroj: David Pavlík pre Sport7.sk, foto SITA

Za nami je prvý týždeň MS v hokeji vo Švédsku a Fínsku. Siedmy deň priniesol štyri zaujímavé duely. Dva z nich priniesli súboje o líderskú priečku v skupine, zvyšné dva zápasy mali jednoznačných favoritov. Prinášame vám šesticu najlepších hráčov z kvarteta odohraných stretnutí. Súhlasíte s našim výberom?



Jakub ŠTĚPÁNEK
– Český golman si pripísal premiérový shotout na šampionáte pri povinnom víťazstve nad Talianskom 6:0. Zneškodnil všetkých 20 striel súpera a bol jedným z hlavných strojcov hladkého triumfu. Česi tak po piatich dueloch majú na konte 11 bodov a sú už veľmi blízko istoty štvrťfinále.

Justin FAULK
– Hlavný strojca amerického vydretého víťazstva nad Kazachstanom 3:2 pp. V úvode tretieho dejstva najprv poslal svoj tím do vedenia 2:1 a v závere predĺženia, 20 sekúnd pred jeho koncom, rozhodol o bonusovom bode pre americký výber. Stále len 20-ročný bek Caroliny má pred sebou svetlú budúcnosť a už v tak mladom veku ukazuje, že je v ňom veľký potenciál.

Petr ČÁSLAVA
– Druhé české meno v našom výbere. Obranca, pôsobiaci v CSKA Moskva, strelil Talianom dva góly a prispel hlavnou mierou k hladkému víťazstvu. Po stretnutí bol vyhlásený za najlepšieho hráča českého výberu.

Jeff SKINNER
– Stále len 19-ročný kanadský útočník prispel gólom a asistenciou k nesmierne dôležitému víťazstvu nad domácim Fínskom 5:3. Tento triumf tak katapultoval Kanadu na čelo našej H-skupiny a v prípade , že zvládne zvyšné dva duely základnej skupiny, narazí vo štvrťfinále na štvrtý tím tabuľky.

Evgeni MALKIN
– Ruský center, pôsobiaci v Pittsburghu, zatiaľ na šampionáte žiari. V dôležitom zápase proti Švédsku zaznamenal prvý hattrick turnaja a dve asistencie a bol tak hlavným strojcom triumfu 7:3, ktorým sa Rusi vyšvihli na čelo skupiny. Po piatich dueloch má tento hviezdny forward na konte už 12 bodov a je najproduktívnejším hráčom celých MS.

Alexander POPOV
– Ďalší zo strojcov veľkého ruského triumfu. Prihral na dva presné zásahy Malkina a sám v úvode stretnutia zaznamenal druhý gól na šampionáte. Rusi to môžu dotiahnuť nesmierne ďaleko, Malkin i Popov si na turnaj priviezli skvelú formu.

ZAUJALI AJ: Loui Eriksson, Anti Pihlstrom, Henrik Zetterberg, John Tavares, Jussi Jokinen, Talgat Zhailauov, Vitali Kolesnik, Martin Era